Ορεκτικα
Πολύ ωραίο φαγητό με λαχανικά – θα το λατρέψετε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ένα απλό και μυρωδάτο φαγητό με λαχανικά που γίνεται εξαιρετικό!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
1 μεγάλη πατάτα ή δύο μεσαίες
1 πολύ μεγάλη μελιτζάνα η δύο μεσαίες
250 γρ.σάλτσα
200 γρ.μιξ τυριών
50 γρ.κεφαλογραβιέρα η άλλο τυρί τέτοιου τύπου
100 γρ.φέτα
1 ντομάτα ροδέλες
(πιπεριές χρωματιστές ροδέλες αν έχετε)
(ντοματίνια αν έχετε)
200 γρ.κρέμα γάλακτος ότι έχετε
λίγο βασιλικό φρέσκο η αποξηραμένο η μαϊντανό
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 190 με 200 βαθμούς περίπου μισή ώρα ανάλογα τον φούρνο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Βγάζουμε ένα μέρος από τη φλούδα της μελιτζάνας και την κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τις τοποθετούμε και αυτές στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί.
Ψεκάζουμε με λίγο λάδι τις πατάτες και τις μελιτζάνες στο ταψί, αλατοπιπερώνουμε, και ρίχνουμε σκόνη σκόρδο ή κρεμμύδι και πάπρικα γλυκιά.
Ψήνουμε για περίπου 10 έως 15 λεπτά.
Μετά το ψήσιμο, στρώνουμε σε ένα πυρέξ στρογγυλό περίπου 26 εκατοστών πρώτα τις πατάτες και τις πασπαλίζουμε με κουτάλι και σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με το μίγμα των τυριών.
Κατόπιν, στρώνουμε τις μελιτζάνες και πάνω από αυτές στρώνουμε ροδέλες από ντομάτες. Πασπαλίζουμε πάλι με το μίγμα τυριών και με τη σάλτσα.
Προσθέτουμε μία ακόμη στρώση από το μίγμα τυριών.
Στολίζουμε με ροδέλες πιπεριάς, ντοματίνια, βασιλικό, μία στρώση από τριμμένη φέτα και κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη και μπορείτε να σερβίρετε το φαγητό με τα λαχανικά. Καλή επιτυχία!
Μείνε συντονισμένος! Δες αναλυτικά την εκτέλεση με όλα τα βήματα ΕΔΩ .
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού