Συνταγές
ΜΙΑ ΝΟΣΤΙΜΙΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ – ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΥ ΜΟΣΧΑΡΙΟΎ ΜΕ ΠΟΥΡΈ ΧΟΝΤΡΟΛΙΩΜΕΝΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το μοσχαράκι:
βάζουμε σε κατσαρόλα λάδι και σωταρουμε μπουκιες μοσχαριού. Προσθέτουμε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σκόρδο λιωμένο, μπαχάρι, ξύλο κανέλας.
Σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε χυμό ντομάτας,ένα καρότο σε ροδελες, μανιτάρια μικρά ολόκληρα, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και σιγοβραζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με την σάλτσα του
Για τον πουρέ:
βράζουμε πατάτες να μαλακώσουν και τις χοντρολιωνουμε. Προσθέτουμε βούτυρο, αλάτι, γάλα φρέσκο,σκόνη κανέλας, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Ο πουρές δεν πρέπει να είναι αραιός.
Σε πήλινο βάζουμε πουρέ, από πάνω το μοσχαράκι και σκεπάζουμε με κίτρινο τυρί τριμμένο. Βάζουμε στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πολύ ωραίο και πετυχημένο γλυκό φιρίκι.
Η Συνταγή είναι από κ. Iwanna Andritsou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
30 φιρικια
1300 γρ ζάχαρη
Ένα λεμόνι – μια κουταλιά κιτρικό οξύ ( ξινό)
5 κούπες νερό
2- 3 βανιλιες
Λίγο αλάτι
Μοσχομολοχα
Γλυκόζη
Μια κούπα αμύγδαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα μήλα με το ειδικό μηχάνημα από τα σπόρια και με μαχαίρι ή πιλερ εξωτερικα
Μέχρι να τα τελειώσουμε όλα τα έχουμε σε μια λεκάνη στην οποία έχουμε ρίξει το ξινο και φέτες από λεμόνι τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο και τα αφήνουμε μισή ώρα
Ετοιμάζουμε το σιρόπι ,νερό και ζάχαρη ,λίγο αλάτι και μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε τα μήλα , βράζουμε για λίγο και ξαφρίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει
Βράζουμε μια ή δύο φορές ακόμα ώσπου να δέσει το σιρόπι,λίγο πριν το τέλος βάζουμε μια μεγάλη κουταλιά γλυκόζη ,λίγο χυμό λεμονιού και τα αμύγδαλα που τα έχουμε ξεφλουδίσει
Η Συνταγή είναι από κ. Iwanna Andritsou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.