Συνταγές
Μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος – το πιο ωραίο μέρος και καλοψημένο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Τασος Ζευγ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3 κιλά σιδηρόδρομος
2 κλαδάκια θυμάρι
1 κτσ. μουστάρδα σκόνη
1 κτγ. σκόνη σκόρδου
1 κτσ. σοάρμα
αλάτι
ελαιόλαδο
λαδόκολλες, αλουμινόχαρτο
(Το σοάρμα είναι αραβικό μείγμα μπαχαρικών, πικάντικο με απαλό άρωμα και το χρησιμοποιούμε σε κοτόπουλα, ψητά κρέατα, ρεβίθια, σαλάτες μαρινάδες και στον γύρο).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφουμε το κρέας με ελαιόλαδο, αναμειγνύουμε το αλάτι με τα μπαχαρικά και τα απλώνουμε επάνω του, κάνοντας μασάζ. Το αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο.
Το επόμενο πρωί αφήνουμε τον σιδηρόδρομο να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, στρώνουμε στον πάγκο το αλουμινόχαρτο και επάνω του τις λαδόκολλες.
Στην λαδόκολλα τοποθετούμε το θυμάρι και επάνω του ακουμπάμε το κρέας. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και κλείνουμε σφιχτά τις λαδόκολλες και το αλουμινόχαρτο σε πακέτο.
Σε ταψί βάζουμε σχάρα και επάνω το πακέτο μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στην μεγαλύτερη θερμοκρασία για 30 λεπτά. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 120 βαθμούς και συνεχίζουμε για 4 ώρες.
Κατόπιν ξεσκεπάζουμε το κρέας και συνεχίζουμε το ψήσιμο για μισή ώρα ακόμα στους 180 βαθμούς.
Αφαιρούμε από τον φούρνο τον σιδηρόδρομο και τον αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστεί, πριν τον κόψουμε.
Η συνταγή είναι από Τασος Ζευγ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση για όλα τα γούστα.
Μην χάσετε την ευκαιρία σας να γοητεύσετε!