Συνταγές
Μικρά κουραμπιεδάκια, που κρύβουν μέσα τους ένα χρωματιστό λουκούμι!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 κούπες αλεύρι γοχ
2 κούπες σπορέλαιο
1 φλυτζανα τσαγιού ζάχαρη
1 κουτάκι μπυρα
1 σφηνάκι μαστίχα
1 κουταλάκι γλυκού μαστίχα σε σκόνη
1/2 κιλό λουκούμια σε μπουκιτσες διάφορες γευσεις( τριαντάφυλλο, περγαμόντο, μαστίχα)
1 κουταλι της σούπας μπεικιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκανακι ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη να λιώσει
Ρίχνουμε τη μπυρα και τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι, και ανακατεύουμε να έχουμε μια ευπλαστη ζύμη
Παίρνουμε ζύμη ίσα με ένα καρύδι, και κλείνουμε μέσα ένα λουκούμι
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για είκοσι λεπτά
Πασπαλιζουμε με ζάχαρη άχνη
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η σπιτική κουζίνα μπορεί και σου προσφέρει τα πιο νόστιμα πιάτα.
Ανακαλύψτε τώρα συνταγές για όλα τα γούστα!
Πολύ ωραίοι κουραμπιέδες λαχταριστοί με ωραία σχέδια
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
250 βουτυρο αγελαδινο
250 βουτυρο προβειο
250 ζαχαρη αχνη
180 γρ αμυγδαλα καβουρντισμενα
2 βανιλιες
λιγο κονιακ
αλευρι 950γρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα βούτυρα με την άχνη για 20 λεπτα ν ασπρισουν
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικα κ ανεκατευουμε απαλα.
Βγαζουμε με κουπ πατ σχεδια ή τα κάνουμε στρογγυλά και ψηνουμε στους 170 για 20 περιπου λεπτα.
Βγαζουμε αφηνουμε να κρυωσουν ραντιζουμε με ανθονερο και πασπαλιζουμε με αχνη
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.