Συνταγές
Πολύ ωραία τυροπιτάκια νοστιμότατα και μαλακά με ζύμη κουρού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
8 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό 400 γρ
1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για την γέμιση
400 γραμμάρια τυρί φέτα 2 φλιτζάνια του τσαγιού τυρί κεφαλοτύρι, η μυζήθρα η γραβιέρα. 1 αυγό.
Εκτέλεση
Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι, ρίχνετε το βούτυρο και το τρίβετε καλά με τα χέρια σας προσθέτετε το γιαούρτι και ζυμώνετε καλά μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη, αφήστε για μία ώρα να ξεκουραστεί..
Ανακατεύετε σε ενα ταπερ τα τυριά με το αυγό.
Παίρνετε ζύμη στα χέρια σας σαν ένα μικρό καρύδι και ανοίγετε πιτούλες,κόβεται με κουπ-πάτ και γεμίζετε κάθε φορά με μισό κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα τυριών.. Κλείνετε με τα χέρια σας
Αλείφετε με αυγό και ψήνεται στους 180 για 20 λεπτά σε αντιστάσεις μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα χρυσαφί. βγαίνουν 40 μικρά τυροπιτακια η 20 μεγάλα.
Νόστιμη συνταγή από “Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Και επειδή είναι πάντα πολύ ωραίο να ανακαλύπτεις νόστιμες συνταγές, ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις την παρακάτω, η οποία υπόσχεται ότι θα σας ξετρελάνει.
Καταπληκτικά τυροπιτάκια κουρού – άλλο πράμα!
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
200 γρ γιαούρτι
200 γρ καλαμποκέλαιο
1 αυγο
1 κ.γ κοφτό αλάτι
450 γρ αλέυρι φαρίνα
Για την γέμιση
200 γρ φέτα
100 γρ ανθότυρο
1 αυγο
1 κρόκος αραιωμένος με λίγο γάλα για το αλλειμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με το σύρμα το λάδι το αυγό και το γιαούρτι Ρίχνουμε το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι. Σκεπάζω αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστεί και ετοιμάζουμε την γέμιση. Σε ένα μπόλ βάζουμε τα τυριά σπασμένα με το χέρι Ρίχνουμε το αυγό ελάχιστο πιπέρι και ανακατέυουμε καλά να ενσωματωθούν.
Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης το ανοίγω βάζουμε ένα κ.γ γέμιση και το κλείνουμε πιέζοντας το με ένα πιρούνι.Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα τα αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο και ψήνουμε στους 180 μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.