Συνταγές
Πολύ ωραία νηστίσιμη μπουγάτσα – μια ελαφριά εκτέλεση, γρήγορη και οικονομική
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Maria Xatzhstamatioy – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 πακετο ετοιμο φυλο σφολιατας
5 ποτηρια νερο
3-4 βανιλινες
1 ποτηρι και κατι ζαχαρη
1 ποτηρι σιμιγδαλι ψιλο ή χοντρο που την κανει πιο αφρατη για μενα
250 γραμ μαργαρινη μεσα στην κρεμα
Και 100 γραμμ για το αλειμμα του φυλου.
Η μαργαρινη να ειναι σε θερμοκρασια δωματιου.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε πλατια κατσαρολα βαζουμε το νερο και τη ζαχαρη . Αναμειγνυουμε με συρμα να λιωσει η ζαχαρη.
Ριχνουμε τις βανιλινες και το σιμιγδαλι αναμειγνυοντας συνεχως .
Μολις πηξει προσθετουμε κατεβαζουμε απ τη φωτια και προσθετουμε τη μαργαρινη.
Εχουμε ξεπαγωσει το φυλο στην περιπτωση που ειναι παγωμενο τοσο οσο να ειναι διαχειρισιμο.
Λεπτυνουμε με πλαστη και τα δυο φυλα , το ενα φυλο περισσοτερο απο το αλλο ετσι ωστε να γινει πιο μεγαλο
Αλειφουμε το ταψι με μαργαρινη . Στρωνουμε το μεγαλο φυλο και το αλειφουμε με τη μιση μαργαρινη οπως ειναι χωρις να τη λιωσουμε.
Τρυπαμε με πηρουνι και ριχνουμε την κρεμα ζεστη οπως ειναι.
Βαζουμε απο πανω το μικροτερο φυλο.
Κλεινουμε απο τις ακρες φερνοντας το κατω φυλο απο πανω. Αλειφουμε και αυτο το φυλο με την υπολοιπη μαργαρινη και το τρυπαμε επισης
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα και στους 180 βαθμους για 40-45 λεπτα μεχρι να ροδισει
Παντα ελεγχουμε το δικο μας φουρνο για το ψησιμο.
Στη γέμιση πρόσθετουμε λιγο ξυσμα πορτοκαλιου και το χυμο απο το πορτοκαλι που έχουμε ξύσει!
Η νηστίσιμη μπουγάτσα γίνεται κυρίως με λεπτό φύλλο από το εμπόριο ή σπιτικό.
Επειδή οι περισσότερες σφολιάτες δεν είναι νηστίσιμες, καλύτερα να διαβάσουμε από πριν τα συστατικά στη συσκευασία προκειμένου να την αγοράσουμε.
Μια ωραία ιδέα είναι, αντί να πασπαλίσουμε από πάνω με κανελοζάχαρη, να βάλουμε λίγη μέσα σε κάθε κομμάτι
Νόστιμη συνταγή από “Maria Xatzhstamatioy – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”