Συνταγές
Πολύχρωμος τραχανάς λαχανικών νηστίσιμος με σιμιγδάλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής”
ΥΛΙΚΆ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΊΤΡΙΝΟ ΧΥΛΌ
Κολοκύθα,, καρότα, πατάτες
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΌΚΚΙΝΟ ΧΥΛΌ
Πιπεριές Φλωρίνης, ντομάτες
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΆΣΙΝΟ ΧΥΛΌ
Μαϊντανό, σέλινο, πράσα, πράσινες πιπεριές, κρεμμύδια ξερά και φρέσκα, κολοκυθάκια, μελιτζάνες.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Σιμιγδάλι χοντρό
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μάς, βράζουμε με ελάχιστο νερό μέχρι να μαλακώσουν, στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυωσουν, ξεχωριστά τα λαχανικά όπως σάς έγραψα χώρια το κάθε χρώμα χυλου(δείτε την φώτο)
Μετά τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ, και σε κάθε λίτρο χυλό που βγάζουμε προσθέτουμε 1 κιλό σιμιγδάλι χοντρό, μια κουταλιά σούπας αλάτι και αλεύρι.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα πολτοποιημενα λαχανικά (σε χώρια λεκάνες το κάθε πολτό) με το σιμιγδάλι το αλάτι, και σταδιακά ρίχνουμε και το αλεύρι όσο πάρει να γίνει μια σφιχτή ζύμη και τριφτη.
Παίρνουμε το ζυμάρι έπειτα και το περνάμε από το κόσκινο, η σιτα ψιλό τρυπιτο
Αφού τριψουμε όλα τα χρώματα χωριστά, τα απλώνουμε επάνω σε τραπεζομαντηλα και στον ήλιο, ώστε να στεγνώσουν εντελώς, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Το φυλάμε σε πάνινες θήκες η βάζα γυάλινα. Και μαγειρεύουμε…. αυτόν τον υπέροχο τραχανά, γινοντας μια λαχανοσουπα νοστιμοτατη
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής”