Συνταγές
Καλή πρωτοχρονιά εύχομαστε και του χρόνου με υγεία – Πολίτικη Βασιλόπιτα με γλάσσο σοκολάτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά:
100 γρ βούτυρο αγελαδινό σε κύβους,50 γρ γάλα φρέσκο,125 γρ ζάχαρη,50 γρ νερό,40 γρ μαγιά νωπή,3 τεμάχια αυγά μεσαίου μεγέθους+1 για επάλειψη,1 κ γ μαχλεπι,1/2 κ.γ.μαστιχα σκονη,500 γρ αλεύρι για τσουρέκι
ΓΛΑΣΣΟ:
180 γρ σοκολάτα ψιλοκομμένη,80 γρ βούτυρο,1 κ σ μέλι
Εκτέλεση:
Βάζουμε στην εστία στο χαμηλό ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο με το γάλα και αφήνουμε να ζεσταθεί να λιώσει το βούτυρο χωρίς να κάψει! Ρίχνουμε και την ζάχαρη! Ανακατεύουμε και το κατεβάζουμε
Σε ένα μπολακι βάζουμε το νερό χλιαρό και ρίχνουμε μέσα την μαγιά και το ανακατεύουμε
Σε άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά και ρίχνουμε το μαχλεπι και την μαστίχα! Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι!Συνεχίζουμε ρίχνουμε την μαγιά στο μίγμα βουτυρου-γαλα-ζαχαρη ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο αλεύρι!Χτυπάμε με το γάντζο ώσπου να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα
Βουτυρωνουμε ένα μπολ και βάζουμε την ζύμη μέσα!Την σταυρώνουμε και την σκεπάζουμε για 2 με 3 ώρες!
Και συνεχίζουμε: Βάζουμε την ζύμη στον πάγκο την ζυμωνουμε για 2 λεπτά
Τοποθετούμε λαδόκολλα σε τσερκι (28 ν) βάζουμε την ζύμη μέσα και την πατάμε!Την σκεπαζουμε για 1 ώρα
Τέλος χτυπάμε σε ένα μπολακι το αυγό με λίγο γάλα και περνάμε την ζύμη με πινέλο! Ψήνουμε στους 180 β προθ αντιστάσεις η αέρα μέχρι να κοκκινίζει καλά! Όταν την βγάζουμε από τον φούρνο αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχνουμε το ΓΛΑΣΣΟ
Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα
Βάζουμε όλα τα υλικά σε Μπεν Μαρί(σοκολάτα-βουτυρο-μελι) στο χαμηλό και ανακατεύουμε διαρκώς με μαριζ μέχρι να ομογενοποιηθούν!! Ρίχνουμε το ΓΛΑΣΣΟ στην κρύα βασιλόπιτα
Αφήνουμε ελαφρώς να σφίξει στο ψυγείο και στην συνέχεια την διακοσμούμε!Και την βάζουμε πάλι στο ψυγείο
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.