ΥΛΙΚΑ:
Για τη ζύμη
300 γρ. αλεύρι σκληρό
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
40 γρ. ζάχαρη
9 γρ. (1 κ. σ.) μαγιά
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. μαστίχα
½ κ.γ. μαχλέπι
½ κ.γ. κανέλα
350 γρ. χλιαρό νερό
Για τη γέμιση
250 γρ. ταχίνι
4 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
Για το σιρόπι
240 γρ. νερό
200 γρ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Βάζουμε μαζί όλα τα υλικά για τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και τα ανακατεύουμε με το γάντζο.
Όταν ομογενοποιηθούν αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου μισή ώρα. Βάζουμε επίσης όλα τα υλικά για την γέμιση σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
Με τη ζύμη ανοίγουμε μακρόστενες λωρίδες, αλείφουμε με την γέμιση και τις τυλίγουμε σε λεπτό μακρόστενο ρολό.
Παίρνουμε τις δύο άκρες και τυλίγουμε αντίστροφα την μια προς το μέρος της άλλης σχηματίζοντας τελικό σίγμα.
´Επειτα παίρνουμε τον ένα κύκλο και τον τοποθετούμε πάνω από τον άλλο και πιέζουμε να ενωθούν μεταξύ τους.
Τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Μπορούμε να δώσουμε το μέγεθος που εμείς θέλουμε.
Ψήνουμε για μισή ώρα και αφού τελειώσουν τις αλείφουμε με το πινέλο μας με το σιρόπι.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο cooking.sigmalive.com