Συνταγές
Καλοφτιαγμένα ωραία ψημένα και νόστιμα.. Πιροσκι με πατάτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη
500 γρ αλέυρι
1 μαγια φακελάκι
1 κ.γ αλάτι
300 γρ περίπου χλιαρό νερό
Για την γέμιση
3 πατάτες βρασμένες λιωμένες με το πιρουνι
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
Άνηθο μαιντανό ψιλοκομμένο .Τα ανακατεύω όλα μαζί και τα αφήνω στην άκρη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα λεκανακι βάζω το αλέυρι με την μαγιά και το αλάτι και ανακατέυω καλά αρχίζω να προσθέτω το νερό σιγά σιγά μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνω μια ώρα να φουσκώσει.παιρνω ένα μπαλάκι ζύμης το ανοίγω και βάζω ένα κουταλάκι γέμιση.
Κλεινω και τηγανίζω σε αρκετό καλαμποκέλαιο σε μέτρια φωτιά
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για τέλεια συνταγή για τα πιο αφράτα και νόστιμα πιροσκι
Νόστιμη εκτέλεση από “Despoina Palaiologou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά.
1 γιαούρτι 250 γρ.
2 αυγά.
Μισό φλυτζάνι του τσαγιού γάλα χλιαρό.
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ.
1 κ. γλ. αλάτι.
1.κ γλ. ξύδι.
1 φακελάκι ξερή μαγιά.
3 κούπες και μισή αλεύρι περίπου .
Για τη γέμιση.
Τυρί λίγο ρίγανη και πιπέρι.
Εκτέλεση.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι αυγά αλάτι ξύδι ανακάτεψα, στη συνέχεια λιώνουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και το προσθέσουμε διαδοχικά, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν μέχρι να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη αφράτη και ελαστική.
Σκεπάζουμε με πετσέτα και βάζουμε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί η ζύμη και να φουσκώσει. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια ανοίξουμε με τον πλάστη τοποθετήσουμε τη γέμιση έκλεισα πιέζοντας ελαφρώς με τα δάκτυλα τις άκρες. Τηγανίζουμε σε καλαμποκέλαιο και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Κάνουμε κ μερικά με γκούντα κ ζαμπόν σε φέτες και έγινα εξίσου τέλεια.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Stath”