Συνταγές
Μία πεντανόστιμη βελουτέ κολοκυθόσουπα που πρέπει να την δοκιμάσεις
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “’Αννα Αννούλα-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1 κιλό καθαρισμένο και ψιλοκομμένο κολοκύθα
2 καρότα ψιλοκομμένα
1 πατάτες( μεγάλο) ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1σκ σκόρδο
1 ζωμό λαχανικών
Χυμό από 1 λεμόνι
Χυμό από 1 πορτοκάλι
1 ποτήρι τού κρασιού γλυκό κρασί μοσχάτο Λήμνου
1 κγ μοσχοκάρυδο
1κγ κάρδαμο
Αλάτι,πιπέρι
100 γρ. ελαιόλαδο
30γρ βούτυρο
100γρ κρέμα γάλακτος.
Στραγγιστο γιαούρτι για σερβίρισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθαρίζουμε τη κολοκύθα , πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κομμάτια. Σέ μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε όλα τα λαχανικά σβήνουμε με το κρασί και συμπληρώνουμε το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, βάζουμε όλα τα μπαχαρικά το αλάτι πιπέρι, το ζωμό λαχανικών και τόσο νερό ίσα να σκεπάζει τα λαχανικά περίπου ένα λίτρο.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε με το καπάκι αφήνουμε να βράσει περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Όταν είναι έτοιμο βρασμένο και με λίγο νερό κάνουμε πολτοποίηση και έτσι ζεστό που είναι μέσα ρίχνουμε κρέμα γάλακτος και βούτυρο.
Σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι και κρουτον.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “’Αννα Αννούλα-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”