Συνταγές
Πατάτες γεμιστές με μπέικον και μανιτάρια!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
-4 πατάτες βρασμένες
-5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
-1 κονσέρβα μανιτάρια
-300gr τυρί gouda τριμμένο
-200ml κρέμα γάλακτος
-αλάτι, πιπέρι
-μοσχοκάρυδο τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού πλύνουμε τις πατάτες, θα τις βάλουμε να βράσουν. Οταν θα είναι έτοιμες, τις κόβουμε με το μαχαίρι κατά μήκος σε δύο μέρη και με ένα κουτάλι θα αφαιρέσουμε το εσωτερικό από τις πατάτες. Την ψίχα από τις πατάτες θα την κρατήσουμε σε ένα μπωλ και με ένα πηρούνι ανακατεύουμε καλά ώστε να την λιώσουμε.
Κατόπιν, βάζουμε στην κουζίνα ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει, κατόπιν ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μπέηκον και ανακατεύουμε ώστε να τσιγαριστεί. Οταν το μπέηκον είναι έτοιμο θα ρίξουμε στο τηγάνι και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε με τη μαρίζ.
Αφού τσιγαριστούν και τα μανιτάρια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και κλείνουμε το μάτι της κουζίνας.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Οταν τα υλικά θα δέσουν μεταξύ τους, θα αδειάσουμε αυτό το μίγμα από το τηγάνι στο μπωλ με την ψίχα από τις πατάτες και με ένα κουτάλι θα τα ανακατέψουμε καλά έως ότου να έχουμε στο μπωλ ένα ομοιόμορφο μίγμα. Ετσι είναι έτοιμη τώρα η γέμιση για τις πατάτες.
Σε ένα πυρέξ βάζουμε τις πατάτες και με ένα μεγάλο κουτάλι θα παίρνουμε υλικό από το μπωλ και θα τις γεμίζουμε. Οταν θα τελειώσουμε και με αυτό το βήμα, θα πάρουμε το τριμμένο τυρί και θα το απλώνουμε επάνω από τη γέμιση στις πατάτες. Είναι καλό να βάλουμε μπόλικο τριμμένο τυρί ώστε να καλυφθούν καλά οι πατάτες.
Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20 έως 30 λεπτά έως ότου να λιώσει καλά το τυρί και να κάνει μία ωραία κρούστα.
Μετά και το ψήσιμο η συνταγή μας έχει ολοκληρωθεί.
Καλή απόλαυση!
Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor