Συνταγές
Παστελάκι σπιτικό και 100% χειροποίητο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Katholiki Pastounaki-Tsoleka – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καβούρδισα το σουσάμι και τους ξηρούς καρπούς και έπειτα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι έριξα μελι και σε πολυ χαμηλή φωτιά το άφησα να λιώσει.
Σβήνουμε το μάτι ρίχνουμε μεσα τους ξηρούς καρπούς με το σουσάμι και ανακατεύουμε. Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και το ρίχνουμε πάνω.
Αν το σπιτι μας έχει πολυ υγρασια το βάζουμε στην καταψυξη για να σκληρύνει αλλιώς μπορείτε και να το αφήσετε εξω.
Η Συνταγή είναι από Katholiki Pastounaki-Tsoleka – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσεις τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
ΠΑΣΤΕΣ ΤΑΨΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ
Η Συνταγή είναι από κ. Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
8 αυγά σε θερμοκρασία δωματιου
24 κουταλιες κοφτες ζαχαρη
16 κουταλιες αλευρι
8 κουταλιες κακάο
1 μπεικιν ανακατεμενα με το αλεύρι
ΚΡΕΜΕΣ
2 μορφατ
1 ζαχαρουχο ….
για τη σοκολάτα
200 γρ κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
200 γρ κουβερτούρα γαλακτος
ΣΙΡΌΠΙ
2 Ποτηρια νερό
1 ποτήρι ζαχαρη όχι γεμάτο
2 κουταλιες Νές καφε
1 κουταλιά κακάο.
βράζουμε 4 λεπτά..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πολυ Καλά τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν
Προσθέτουμε το αλεύρι με κακάο και μπεικιν
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Μέχρι να ξεκολλήσει απο τα τοιχώματα..θα το δείτε …….Όλα να είναι κρυα
Όταν στήσουμε το γλυκό μας..ΤΑΨΙ 38 εκ.
Η Συνταγή είναι από κ. Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.