Συνταγές
Φτιάξε το δικό σου παστέλι με ξηρούς καρπούς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κούπες σουσάμι
Μία κούπα ζάχαρη
3 γεμάτες κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο λουπακ
1/2κουπα αμύγδαλα καβουρδισμένα
1/2 κούπα Κραμπερι είναι αποξηραμένα κράνα
Και κάτι πράσινα σπορακια – ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΠΟΡΟΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καβουρδιζουμε το Σουσάμι το βγάζω στην άκρη
Έχουμε καβουρδισει τα αμύγδαλα
Βάζουμε στο τηγάνι τη ζάχαρη για να λιώσει να γίνει καραμέλα.
Ρίχνουμε το βούτυρο μόλις λιώσει ρίχνουμε το μέλι
Και αφού αρεωσει ρίχνουμε το σουσάμι και τούς ξηρούς καρπούς.
Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Έχουμε στον πάγκο λαδόκολλα που έχουμε βάλει λίγο βούτυρο.
Αδειαζουμε το μείγμα και το απλωνουμε ομοιόμορφα και το κόβουμε με ένα μαχαίρι κομματάκια.
Μόλις κρυώσει το μαζεύουμε σε γυάλινα βάζα.
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για Υπέροχο σπιτικό παστέλι έτοιμο σε 10 λετπά! Ό,τι πρέπει για την νηστεία
Είναι σκληρό σαν του εμπορίου το συγκεκριμένο παστέλι και δεν μαλακώνει όσες μέρες και να το έχετε!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικα
200 γρ σουσαμι
1 κουπα αμυγδαλα η φιστικιά ή και τίποτα
1/2 κουπα του νες καφε ζαχαρη
3 κουταλιες σουπας γενναίες μελι
Εκτελεση
Σε ενα τηγάνι καβουρδίζουμε αμύγδαλα και φυστίκια , μολις ψηθουν ριχνουμε μεσα το σουσαμι και καβουρντίζουμε λίγο ακόμα με προσοχή να μην το κάψουμε, ριχνουμε την ζαχαρη και το μελι
Ανακατευουμε 3-4 λεπτα σε χαμηλη φωτια τα στρωνουμε σε λαδοκολλα. Βαζουμε αλλη μια λαδοκολλα απο πανω και το πλαθουμε με τον πλαστη μας με γρηγορες κινησεις πριν στεγνωσει, οσο ψηλο θελουμε εμεις
Το κοβουμε τετραγωνα κομματια και τα τυλιγουμε με μεμβρανη.
25τεμ
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία! Το παστέλι είναι έτοιμο !
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”