Συνταγές
Πολύ ωραίο παστέλι με ξηρούς καρπούς και μέλι – Αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Βουλα Πολυζου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα Σουσάμι με την φλούδα του ολικής
1 /2 κούπας αμύγδαλα τα μισά με την φλούδα και τα μισά αποφλοιωμενα.
1 φλιτζανακι του καφέ λιοσπορους
1 φλιτζανακι κολοκυθοσπορους
1 Φλιτζανακι Κραμπερι
3 κουταλιές της σούπας μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι καβουρδιζω αμύγδαλα και ξηρούς καρπούς τα βγάζω στην άκρη
Καβουρδιζω το Σουσάμι στην άκρη
Στο ίδιο τηγάνι βάζω το μέλι μόλις λιώσει ρίχνω το σουσάμι τούς ξηρούς καρπούς και τα Κραμπερι.
Ανακατεύω να ενωθούν τα υλικά.
Έχω μία λαδόκολλα στον πάγκο της κουζίνας ρίχνω το μείγμα και απλώνω ομοιόμορφα με τον πλάστη.
Κόβω σε κομμάτια και όταν κρυώσουν τα μαζεύω σε τάπερ ενδιάμεσα βάζω λαδοκολα για να μην κολλάνε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Βουλα Πολυζου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Φαντάστικα τρουφάκια, λαχταριστά και απολαυστικά με παστέλια απο φιστίκι Αιγίνης – Ιδιαιτέρως εορταστικά!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασια Βλαχου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ για 20 τρούφες
3 Παστέλια από φιστίκια Αιγίνης
1 μικρό κουτί πουράκια Caprice
2 κουταλιές σούπας καραμελωμένο ζαχαρούχο
1 Κουταλιά βούτυρο
2 σοκολάτες κουβερτούρα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μούλτι σπάστε τα παστέλια, Όχι πολύ καλά, θέλουμε και λίγα κομμάτια μέσα, Βάλτε σε μπολάκι τα θρυμματισμένα παστέλια και θρυμματίστε στο μούλτι τα πουράκια
Ανακατέψτε με τις 2 κουταλιές καραμελωμένο ζαχαρούχο, και το βούτυρο Φτιάξτε μικρές μπαλίτσες και βάλτε στο ψυγείο να παγώσουν για 20 λεπτά…
Λιώστε τις 2 κουβερτούρες με δύο κουτάλια λάδι ελαφρύ σε μπεν μαρί και κάντε την επικάλυψη και βάλτε στο ψυγείο να παγώσουν. Πασπαλίστε με τριμμένο ΦΥΣΤΙΚΙ Αιγίνης
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασια Βλαχου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”