Συνταγές
Ωραιότατο φαγητό, πεντανόστιμο και λαχταριστό παστίτσιο με μπασαμέλ βελούδινης υφής
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Δέσποινα Μπο – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βράζουμε τα μακαρόνια σε καλά αλατισμένο νερό με μια κουταλιά λάδι μέσα (misko Νο 5) είναι τέλεια για παστίτσιο και όχι μόνο.
Τα βράζουμε λίγο λιγότερο και τα βάζουμε στο σουρωτήρι.. Λιώνουμε στην ίδια κατσαρόλα Βιτάμ και περιχύνουμε τα μακαρόνια στο σουρωτήρι (χωρις να τα κάψουμε στο Βιτάμ) , μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά τσιγαρίζουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι
προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε μέχρι να σπάσει καλά ο κιμάς και να πάρει καλό χρώμα, ρίχνουμε μια κουταλιά γεμάτη πελτε
συνεχίσουμε λίγο το τσιγαρισμα, προσθέτουμε 1-2 σφηνάκια κρασί λευκό, μόλις εξατμιστεί προσθέτω ένα κουτί ντομάτα κονκασε και μισό κουτί νεράκι , μπαχαρι 3 κόκκους, λίγο γαρύφαλλο τριμμένο (1/3 κγ), 1 μισή κουταλάκι γλυκού ζάχαρη, κανέλα κάμποση, πιπέρι αλάτι (στο τέλος βάζουμε πάντα μαϊντανό απλά τώρα δεν είχα) και λίγο ελαιόλαδο και βράζουμε μέχρι να δέσει καλά.
Η μπεσαμελ είναι περίπου 7-8 κουταλιές σούπας γεμάτες Βιτάμ σοφτ, μόλις λιώσει βάζουμε 7-8 κσ αλεύρι ανακατεύω καλά και σιγά σιγά προσθέτουμε γάλα εβαπορέ ένα λίτρο σχεδόν αραιωμένο φυσικά.
Ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι γίνεται κρέμα.. Αποσύρω από το μάτι και βάζουμε 2 κρόκους από μεσαία αβγά και τα αλατοπίπερο μοσχοκάρυδο.. Ψήνουμε αέρα στους 200 μέχρι να πάρει χρώμα .
Αυτη η δόση είναι για το σχετικά μεγάλο μου πυρέξ…
Η Συνταγή είναι από Δέσποινα Μπο – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.