Συνταγές
Παραδοσιακό σιροπιαστό παντεσπάνι – Τρέχουν τα σάλια τώρα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Λαμπρινή-Λίνα Φάλια – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
8 αυγά μεγάλα ίδιου μεγέθους
200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ ζάχαρη
3 βανίλιες
ξύσμα 1 λεμονιού
1 κ γ μπέικιν
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και τις βανίλιες να αφρατεψει το μίγμα
Ανακατεύουμε σε ένα μπολακι το μπέικιν με το σιμιγδάλι και το ρίχνουμε σε δόσεις στο μίγμα κροκων
Συνεχίζουμε σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στο μίγμα το ξύσμα
Τέλος ρίχνουμε σε δόσεις την μαρέγκα ανακατεύουμε πολύ απαλά με μαριζ να μην βγει ο αέρας να ενσωματωθεί η μαρέγκα με το μίγμα
Λαδώνουμε το ταψί μας ρίχνουμε απαλά το μίγμα και πιάνοντας με τα χέρια το ταψί το χτυπάμε 2 φορές πάνω στον πάγκο
Το ψήνουμε στους 180 προθ.μεσαια σχάρα για 50 λεπτά
Και αφού σβήσουμε τον φούρνο το αφήνουμε μέσα 2 λεπτά
ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 3 ποτήρια νερό με 2 ποτήρια ζάχαρη,μισό λεμόνι με την σάρκα του για 10 λεπτά
Στο τελευταίο λεπτό ρίχνουμε μέσα 1 κ σ. γλυκοζη εάν θέλουμε
Μόλις το κατεβάζουμε από την εστία ρίχνουμε μέσα 1 κ.σ. βουτυρο αγελαδινό το αφήνουμε να λιώσει μόνο του και στην συνέχεια σιροπιαζουμε το κρύο γλυκό σιγα-σιγα
Δηλαδή πολύ κρύο γλυκό και καυτό σιρόπι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Λαμπρινή-Λίνα Φάλια – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”