Συνταγές
Παραδοσιακή Βασιλόπιτα για την Αρτάκη – μια πίτα φτιαγμένη από φύλλο ανοιγμένο και φύλλο κρούστας.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από ελένη μαρινου – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε δηλαδή μια στρώση έτοιμο φύλλο και μια στρώση φύλλο ανοιγμένο , ενδιάμεσα της κάθε στρώσης βάζουμε μια μίξη που αποτελείται από αμύγδαλα όχι πολύ ψιλοκομμένα , ζάχαρη ,παξιμάδι και κανέλλα.
Καθε φύλλο το αλείφουμε με βούτυρο και ελαιόλαδο. Στη τελευταία στρώση χαράζουμε καλά την πίτα και ραντίζω με λίγο νερό και αλείφω με αυγό,το βούτυρο με το ελαιόλαδο που περίσσεψε το περιχυνω πάνω από τη πίτα .
Τή ψήνουμε στους 150 βαθμούς με αέρα για περίπου 2-3 ώρες . Αφού βγει από το φούρνο βάζουμε το σιρόπι που αποτελείται από 3.1/2 ποτήρια νερό και1 κιλό ζάχαρη .
Η Συνταγή είναι από ελένη μαρινου – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για να φτιάξτε τώρα το κλασσικό δίχρωμο κέικ – Διαχρονικό για όλες τις ώρες, για μικρούς και μεγάλους.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρινα Μισαηλιδου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
4 αυγα σε θερμοκρασια δωματιου
200 γρ βουτηρο
400 γρ ζαχαρη
1 μικρη κρεμα γαλακτος 200 γρ
1 βανηλια
Ξυσμα απο 1 λεμονι
1 φακ.μπεικην
Αλευρι γ.ο.χ.περιπου 400 με 450 γρ.
2 κ.σ.κακαο για το σοκολατενιο μειγμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε καλα τα αυγα με την ζαχαρη να ασπρισουν προσθετουμε το βουτηρο την κρεμα γαλακτος και μετα τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι.
Βουτυρωνουμε μια μακροστενη φορμα για κεικ ριχνουμε το μειγμα και κραταμε λιγο ριχνουμε το κακαο ανακατευουμε και με το κουταλι ριχνουμε απο επανω και κανουμε σχεδια.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους αερα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρινα Μισαηλιδου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”