ΥΛΙΚΑ
7 μελιτζάνες τις έκοψα στην μέση της χαρακωσα με πινελακι της άλειψα με μπόλικο λαδακι και της έβαλα στους 200 στον αέρα για 30 λεπτά..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
έφτιαξα τον κιμά ,” κλασική συνταγή” βράζω έως ότου φύγουν όλα τα νερακια του..
μια πανευκολη και ελαφριά μπεσαμέλ που την χρησιμοποιώ πλέον παντού 1 κιλό γάλα 4 κουταλιές σούπας γεμάτες κορν φλαουρ αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο μια κουταλιά βιταμ ανακατεύω όλα μαζί στο κρύο γάλα βάζω στην φωτιά
όταν πήξει προσθέτω ένα αυγό και μισή κούπα κεφαλοτύρι εγώ ,αλλιώς ότι τυράκι θέλουμε.
Βάζουμε τις μελιτζάνες σε λαδόκολλα τον κιμά μπεσαμέλ και λίγο τυράκι από πάνω και ψήνουμε στον αέρα μέχρι να κοκκινίσουν.. συνοδεύεται τέλεια με ροζέ κρασάκι
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για να Φτιάξτε τους καλύτερους Τσιγεροσαρμάδες. Ένα γευστικότατο φαγητό από την Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα
ΥΛΙΚΑ
1 συκωταριά αρνίσιες (από μικρό αρνάκι)
μπόλιες αρνίσια
100 γρ.κουκουνάρι
150 γρ. σταφίδα
½ φλ. τσαγιού ρύζι Καρολίνα
ελαιόλαδο
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μεγάλοξερό κρεμμύδι
1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
1/2 ματσάκι φρέσκο άνηθο
1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά τη συκωταριά και κόβουμε μικρά κομματάκια σαν κιμά.Παράλληλα σε μία λεκάνη έχουμε βάλει τη μπόλια να μαλακώσει.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα συκωτάκια με το κρεμμύδι, το κουκουνάρι,τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη σταφίδα και τέλος προσθέτουμε το ρύζι.Όταν ψηθεί προσθέτουμε τα αλατοπίπερα και τα μυριστικά μας.
Ανοίγουμε μπόλια άλλα αυτά που είναι διάφανα,όχι αυτά που έχουν πολύ λίπος επάνω.Τα τυλίγουμε σαν ντολμάδες(σαρμάς).Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 200 για περίπου 20 λεπτά.