Συνταγές
Σκέτη νοστιμιά λουκουμαδένιες μελιτζάνες με τζατζίκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
για όσους αγαπούν την μελιτζάνα, θα καταλάβουν, γεύση, άρωμα και βελούδινη υφή, στο φαγητό τους.
Η Συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για τον χυλό:
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ένα κουτάκι σόδα
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε έναν αραιό χυλό και τον αφήνουμε για δύο ώρες, στην άκρη.
σε μια λεκάνη, με νερό και αλάτι, βάζουμε για μια ώρα και..τις μελιτζάνες μας, (εγώ έβαλα Σαντορίνης) κομμένες σε φέτες, με λίγο αλάτι και νερό, που να τις σκεπάζει.
Όταν ο χυλός μας, έχει βγάλει φουσκάλες, στίβουμε τις μελιτζάνες μας, τις περνάμε από τον χυλό, και τηγανίζουμε, σε καυτό σπορέλαιο.
Σερβίρουμε, με δροσερό τζατζίκι ( γιαούρτι αγελαδινό, αλάτι, πιπέρι, τριμμένο και στιμμένο αγγούρι, ελαιόλαδο, ελάχιστο ξύδι και ψιλοκομμένα μερικά φυλλαράκια, άνηθου)
Εύκολο, νόστιμο, …γλυκό φαγητό!! Η υφή του, είναι, σαν να τρως λουκουμάδες!
(μπορείτε, να το φτιάξετε, για συνοδευτικό, σε ένα τραπέζι, όμως, θα αφήσετε τα υπόλοιπα φαγητά, για αυτό!)
Η Συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Βρήκες το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!