Γλυκα
Πανεύκολο μπανόφι που καταναλώνεται σε χρόνο ρεκόρ
ΥΛΙΚΑ Για τη βάση 125 γρ. σοκολατένια μπισκότα γεμιστά με βανίλια 50 γρ. λιωμένο βούτυρο 1 πρέζα αλάτι Για την καραμέλα 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα Για τη σαντιγί 200 γρ. κρέμα γάλακτος 2 κ.σ ζάχαρη άχνη Για τη διακόσμηση 1 μπανάνα σε ροδέλες μπισκότο (ολόκληρο και τριμμένο) ΠΟΣΟΤΗΤΑ για 4-6 άτομα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Θρυμματίζουμε τα σοκολατένια […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση
125 γρ. σοκολατένια μπισκότα γεμιστά με βανίλια
50 γρ. λιωμένο βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
Για την καραμέλα
200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
Για τη σαντιγί
200 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ ζάχαρη άχνη
Για τη διακόσμηση
1 μπανάνα σε ροδέλες
μπισκότο (ολόκληρο και τριμμένο)
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
για 4-6 άτομα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίζουμε τα σοκολατένια μπισκότα στο multi, τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
Τα αδειάζουμε στο μπολ σερβιρίσματος και με ένα κουτάλι πιέζουμε πολύ καλά ώστε να δημιουργήσουμε τη βάση του μπανόφι.
Καλύπτουμε τη βάση με μια στρώση καραμέλας και απλώνουμε καλά.
Χρησιμοποιούμε είτε έτοιμη καραμέλα του εμπορίου είτε βράζουμε μια κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα (χωρίς την ετικέτα) σε χύτρα ταχύτητος με άφθονο νερό για 20 λεπτά. Εναλλακτικά, μπορούμε να βράσουμε σε απλή κατσαρόλα καλυμμένη πάντα με νερό για 3-3μιση ώρες σε χαμηλή φωτιά.
Πάνω από τη στρώση της καραμέλας τοποθετούμε τις φέτες μπανάνας και τελειώνουμε με τη σαντιγί.
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα στον κάδο του μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη μέχρι να δημιουργηθούν απαλές κορυφές και να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
Με ένα κουτάλι απλώνουμε καλά τη σαντιγί και διακοσμούμε την επιφάνεια του μπανόφι με τριμμένο μπισκότο περιμετρικά και δύο μισά μπισκότα στο κέντρο.
Το απόλυτο γλυκό με μπανάνα, σοκολατένια μπισκότα και καραμέλα που λιώνει στο στόμα! Καλή απόλαυση!
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : foodouki