Συνταγές
Πανεύκολη μηλόπιτα – ένα λαχταριστό γλύκισμα για συνοδεύστε τον καφέ σας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
5 αυγά
1 ποτ,ζάχαρη
1 ποτ. ηλιέλαιο
1κσ. ανθονερο
1/3ποτ.γαλα
1 βανίλια
3 κουταλάκια μπεικιν πάουντερ
2,1/4 ποτ αλεύρι 1/2-1ποτ.αμύγδαλα αλεσμενα, 6–7 μήλα τριμμένα στον αδρο. Βάζουμε (στα μήλα) 4–5 κουταλιές ζάχαρη, 1/2 ποτήρι αμύγδαλα, λίγη κανέλα, ανθονερο.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βάζουμε το μισό κέϊκ σε ταψί ή pyrex (ορθογώνιο) το βάζουμε ζικ-ζακ για να πάει παντού και να έλθει αφράτο.
Τα μήλα που αναμειξαμε τα βάζουμε στην μέση. Το υπόλοιπο μείγμα απο πάνω. Τέλος αμύγδαλα απο πάνω ( και 1 κουταλάκι ζάχαρη).Ψήνουμε για 50 λεπτά. σε προθερμασμένο φούρνο στους 170βαθμους.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για Φτιάξτε φέτος τραγανά κατακόκκινα μηλαράκια γλειφιτζούρια
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής”
ΥΛΙΚΑ
300 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας γλυκόζη
5 κουταλιές σούπας νερό
Σταγόνες ζαχαροπλαστικής κόκκινη
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα μήλα με χλιαρό νερό για να αφαιρέσουμε το κερί.
Βγάζουμε το κοτσάνι και τοποθετούμε στη θέση του ξυλάκι.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το νερό, ανακατεύοντας καλά, και αφήνουμε να βράσει περίπου 10 λεπτά, και δοκιμάζουμε συνεχώς το σιρόπι σε ένα ποτήρι νερό, όταν σκληρύνει είναι έτοιμο, και αποσύρουμε από τη φωτιά για να μην κρυσταλλώσει.
Ρίχνουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής (βλέποντας πόσο έντονο θέλουμε το χρώμα ρίχνουμε σταγόνες), τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε έπειτα ένα ένα τα μήλα και τα στριφογυρνάμε γρήγορα μέσα στο σιρόπι.
Τα στραγγίζουμε λίγο πάνω από το σιρόπι και το κρατάμε για λίγο ανάποδα.
Τέλος τα βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα, αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Και τέλος….. αν προλάβετε και δεν τα έχουν φαΐ τα τυλίγετε
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής”