Συνταγές
Πανεύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα στριφτά…. Για όλες τις ώρες και αρέσουν πολύ στα παιδιά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Xatzhstamatioy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε ενα φλυτζανι καφε ελαιολαδο και μια κ.σ. ρακη ή ουζο η τσιπουρο ,στη μυτη του κουταλιου σοδα και1,5 ποτηρι νερο.
Αλευρι γ.ο.χ ριχνουμε σιγα σιγα οσο χρειαστει (κοντα στα τρια τεταρτα του κιλου μου πηρε )για μια ζυμη προς τη σφιχτη.
Την κανουμε μπαλακια την σκεπαζουμε και την αφηνουμε να ξεκουραστει για τρια τεταρτα της ωρας ακομα και μια ωρα.
Ανοιγουμε φυλλο και το κοβουμε σε τριγωνα απο το κεντρο προς την ακρη. (Τα κοβω σε 8 τριγωνα)
Βαζουμε στην ακρη απο την μεγαλη πλευρα
μιξ απο τυρια….
Γραβιερα ,μυτζηθρα ξερη, λαδοτυρι, τουλουμι ,οτι μας αρεσει και φετα που υπερισχυει αναλογικα με τα υπολοιπα τυρια και δυοσμο φρεσκο η ξερο κατα βουληση
Ρολαρουμε οπως τα κρουασαν και γυριζουμε σε σαλιγκαρι.
Τηγανιζουμε σε καυτο ελαιολαδο σε μετρια φωτια μεχρι που να ροδισουν ή λαδι ελαφρυ οτι εχουμε.
Τα ψηνουμε κιολας στο φουρνο αν θελουμε προσθεντοντας 1-2 κουταλιες γιαουρτι στο συνολο της γεμισης.(οχι σε καθε στριφτο).
Η Συνταγή είναι από Maria Xatzhstamatioy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.