Συνταγές
Απλά, εύκολα και πεντανόστιμα στριφτά πιτάκια με μαγιά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για την ζύμη
1 Ποτιρι χλιαρό γάλα ή νερό
1 φάκελακι μαγιά ξέρω
1 αυγο
1 κγ ζάχαρη
1κγ αλάτι
2 κουτάλι σ. λάδι
2- 2.5 ποτιρι αλεύρι γοχ
Περίπου 2 κουτάλι Βιτάμ σε θερμοκρασία του δωματίου
Λίγο σουσάμι για να πασπαλίζουμε αν θέλετε
1 κρόκο αυγό για το τέλος
Υλικά για την γέμιση
Εγώ έκανα σε δύο διαφορετικές γεμίσεις λόγω της αρεσκείας μασ δεν χαλάμε χατίρια
Για τα στριφτιά με τυρί
Έβαλα 1 φιλτζανι τυρί φέτα κατσικίσιο,
1 φιλτζανι γραβιέρα, 1 αυγο, 1κγ μαυροπιπερι, 1κγ ριγανι, 2 κουτάλι ελεολαδο
Για την πράσο τυρί στριφτιά
2 πράσα, 2 ξερά κρεμιδι ψιλοκομμένα και βρασμένα σε νερό και αλάτι
1 αυγο, 1 φιλτζανι γραβιέρα τριμμένη και λίγο με το μάτι τυρί φέτα, μαυροπιπερι ελεολαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά ελαφρά με το χλιαρό γάλα, προσθέτουμε το μαγιά, το αλάτι, το λάδι, τη ζάχαρη και 2 κουτάλι αλεύρι το σκεπάζω για 10″ να βγάλει της φούσκες μετά βάζω το υπόλοιπο αλεύρι το ζυμώνω καλά και την αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί σκεπασμένη με μεμβράνη.
Μετά το χωρίζουμε σε 8 μπαλίτσες μεγάλα και 2 μικρά το ανοίγουμε σε φύλλο ίσα με 1 πιάτο το βουτερονο και το διπλώνουμε σε φάκελο ή τρίγωνο να δείτε της φωτογραφίες στο πρώτο σχόλιο μου.
Στην συνέχεια ανοίγουμε ξανά τα φύλλα σε μακρόστενα βάζουμε την γέμιση φτιάχνουμε ρόλο και πιάνο στην άκρη φτιάχνουμε το στριφτιά (σαλιγκάρι) το βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα το άφηνουμε γι 40″ μετά το βάζω το κρόκο με λίγο βούτυρο και το πασπαλίζουμεμε με σουσάμι το ψήνουμε στους 200 * για 40″-45″..
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.