Συνταγές
Πανέμορφα μπισκοτάκια βουτύρου σε σχήμα αρκουδάκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Litsa Kokkoni – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
155 γρ βούτυρο
120 γρ ζάχαρη άχνη
1 αυγό και έναν κρόκο
2 βανίλιες
240 γρ αλεύρι
10 γρ κορν φλάουρ
1 πρέζα αλάτι
Σοκολάτα κουβερτούρα άσπρη και μαύρη
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη για δύο με τρία λεπτά, ρίχνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικης με μύτη και βγάζουμε το σχεδιακι πάνω σε χαρτί ψησίματος.Τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα και κατόπιν ψήνουμε για 15 λεπτά στους 160 βαθμούς με αέρα αναλόγως τον φούρνο .
Αφού κρυώσουν λιώνουμε κουβερτούρα άσπρη και μαύρη χωριστά και βάζουμε το στόμα, τα μάτια και τα μουστάκια.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Litsa Kokkoni – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Μην σταματάς! Συνέχισε να δημιουργείς στο σπίτι σου και να δοκιμάζεις νέα πράγματα!
Δες αλλη μια ωραιότατη συνταγή για υπέροχα παιχνιδιάρικα μπισκότα βουτύρου – απλά πανέμορφα!
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
150 γρ.βουτηρο σε θερμοκρασια δωματιου
150 γρ.ζαχαρη αχνη
1 αυγο
1 βανηλια
1 κ.γ.μπεικην
2 κ.γ.κακαο
Αλευρι γ ο.χ.300 με 350 γρ.
1 κουπ πατ καρδια
Σταγονες κουβερτουρας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε το βουτηρο με την αχνη να γινουν κρεμα προσθετουμε το αυγο και τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι Η ζυμη δεν κολλα στα χερια και εινσι ευπλαστη.Την χωριζουμε στα δυο και στο ενα προσθετουμε το κακαο για να γινει το σοκολατενιο μειγμα.Βαζουμε στο ψυγειο για 30 λεπτα.Ανοιγουμε με τον πλαστη κοβουμε με το κουπ πατ την λευκη ζυμη για το προσωπο .
Βαζουμε την καρδια στο ταψι αναποδα.Κοβουμε καρδουλες με το σοκολατενιο μειγμα.Κοβουμε με μαχαιρι στην μεση και κανουμε τα αυτακια.Τοποθετουμε για μυτη και ματια σταγονες κουβερτουρας και κανουμε τρυπουλες με μια οδοντογλιφηδα στα μαγουλακια.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 175 βαθμους για 10 με 12 λεπτα
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.