Συνταγές
Μσχοβόλησαν – νόστιμα μπισκότα βουτύρου που λιώνουν στο στόμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
125 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ
100ml. ΗΛΙΕΛΑΙΟ
1/2 ΚΟΥΠΑ, (110 γρ.)
ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
2 ΚΤΣ. ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ
310 ΕΩΣ 320 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΟΧ.
1/2 ΚΤΓ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΤΟ ΗΛΙΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΧΝΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΕΙ.
ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΑΘΟΥΜΕ.
ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΜΕ ΜΕ ΚΟΥΠΑΤ.
ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 150 ΜΕ 160 ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ 20 ΜΕ 25 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ ΕΛΑΦΡΑ.
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΨΑΚΙ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΠΙΑΤΕΛΑ.
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για πανέμορφα μυρωδάτα μπισκότα βουτύρου με σοκολάτα.
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερίνα Γκόλια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
100 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. βούτυρο Lurpak ανάλατο
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
50 γρ. κομμάτια απο σοκολάτα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά εκτός απο τις σταγόνες σοκολάτας. Δημιουργούμε μια μαλακιά ζύμη και στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας.
Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 20-30 λεπτά να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε σε φύλλο 2 χιλιοστών.
Κόβουμε με 1 κουπάτ σε μέγεθος και σχήμα της αρεσκείας μας. Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερίνα Γκόλια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.