Συνταγές
Τριφτά εξαιρετικά μπισκότα βουτύρου – Μία οικονομική συνταγή που παρασκευάζεται πανεύκολα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
Μετράμε τα υλικά με κούπα των (200 ml):
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 185 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου, 1/4 της κούπας γάλα, 1 αυγό, 1 κούπα και 1/2 ζάχαρη άχνη, 1/4 κτγ. αλάτι, 2 κτγ. βανίλια υγρή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το βούτυρο και την ζάχαρη και τα χτυπάμε για 15 λεπτά.
Ρίχνουμε το αυγό και χτυπάμε για 3 λεπτά.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και βανίλια και ανακατεύουμε με μαριζ!
Βάζουμε το μίγμα στην σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ, κάνουμε το σχέδιο, πάνω στην λαδόκολλα στο ταψί βάζουμε το κερασάκι και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Τέλος τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα μέχρι να κοκκινίσουν!
Η συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε Ελαφρύ αλλά πολύ νόστιμο μπισκοτογλυκό – πιο εύκολο δεν γίνεται!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασια Βλαχου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
-2 πακέτα πτι μπερ με γεύση σοκολάτας
-2 κρέμες ζαχαροπλασικης ΓΙΩΤΗΣ με γεύση μιλφέιγ
-1 λίτρο φρέσκο γάλα ΣΤΑΜΟΥ +200 γρ.
-ή ότι γάλα φρέσκο θέλετε εσείς
-λίγο γάλα για τα μπισκότα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια φόρμα 26cm. αποσπώμενη, τοποθετούμε δύο-δύο τα μπισκότα αφού πρώτα τα βουτήξουμε στο φρέσκο γάλα.
Από πάνω βάζουμε τη κρέμα αφού πρώτα την έχουμε κτυπήσει για 5′ στο μίξερ με 600 γρ. φρέσκο γάλα.
Αυτό το επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά.
Στο τέλος κρατάμε λίγη κρέμα και προσθέτουμε και 4 κτσ. μερέντα και απλώνουμε από πάνω.
Εάν δε θέλετε μερέντα μπορείτε να λιώσετε κουβερτούρα.
Για γαρνίρισμα βαζουμε καρύδι τριμμένο.
Μπορείτε και καβουρντισμένο αμύγδαλο.
ΦΥΣΤΙΚΙ Αιγίνης ή ότι άλλο θέλετε εσείς.
Μπορείτε όμως και να μη βάλετε, κανένα ξηρό καρπό.
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, μπείτε ΕΔΩ για όλες τις καινούργιες και εύκολες συνταγές για μπισκοτογλυκό .
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασια Βλαχου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”