Συνταγές
Ζηλευτά κεράσματα – εύκολα και γρήγορα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νεκταρία Ρία Μαρίνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δοσολογία δεν υπάρχει, αναλόγως τα υλικά.
Υλικά
Γλυκό κουταλιού σύκο που το είχα φτιάξει το καλοκαίρι
Καρύδια
Κουβερτούρα υγείας
Εκτέλεση
Βάζουμε τα σύκα σε ένα σουρωτήρι για αρκετές ώρες να στραγγίσουν από το σιρόπι.
Τα γεμίζουμε με κομμάτια καρύδια.
Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Βουτάμε μέσα ένα- ένα τα σύκα να καλυφτεί όλο, με δύο πιρουνάκια βγάζουμε τα σύκα από την κουβερτούρα και τα βάζουμε σε δισκάκι που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να στεγνώσουν.
Τα βάζουμε σε θηκούλες και καλοκέραστα!
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ:
Με σύκο ή τα φτιάχνουμε με απύρινο δαμάσκηνο και στο εσωτερικό βάζουμε αμύγδαλο ή καρύδι.
Η Συνταγή είναι από Νεκταρία Ρία Μαρίνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε Υπέροχα σουηδικά κεράσματα
Η Συνταγή είναι από κ. Panagiota Kiriakou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Θα χρειαστού, με(marsipan), αμυγδαλόπαστα 200 γρ. έτοιμη
100 γρ. κουβερτούρα
Για το μίγμα
Ψυχα από μπισκότα 300 γρ., έβαλα Oreo
Άχνη ζάχαρη 100 γρ.
1 κτσ. κακάο
50 γρ. βούτυρο
Λίγο κονιάκ ή ότι άλλο έχετε εγώ έβαλα Baileys
Χρώμα ζαχαροπλαστικής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνετε το μίγμα με όλα τα υλικά, το πλάθετε σε μια μπάλα και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Την αμυγδαλόπαστα μπορείτε να την φτιάξετε ήγ να πάρετε έτοιμη Μαρζιπαν.
Ανοίγουμε ένα φύλλο με την αμυγδαλόπαστα marsipan, πάνω σε λαδόκολλα αν μας κολλάει ρίχνουμε λίγο άχνη .
Το μίγμα το πλάθουμε σε μακρύ μπαστουνάκι και το τυλίγουμε με την αμυγδαλόπαστα.
Και κόβουμε περίπου 4 εκατοστά.
Λιώνουμε τη κουβερτούρα και βουτάμε τις άκρες.
Τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα και είναι έτοιμα.
Η Συνταγή είναι από κ. Panagiota Kiriakou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.