Συνταγές
Θαυμάσια, κομψά, χαριτωμένα μικρά κεράσματα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
ΥΛΙΚΑ :
250 γρ. μπισκότα, 75 γρ. ξηρούς καρπούς, (μπορούμε να το βάλουμε διάφορους ότι μας αρέσει), 3 κτσ. κακάο κοσκινισμένο, 30 γρ. βούτυρο λιωμένο, 1 πρέζα κανέλα, 180,γρ. γάλα έως 250γρ., αυτό βέβαια εξαρτάται από το πόσο στεγνά είναι τα μπισκότα, 2 κτσ. μέλι.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
300 γρ. κουβερτούρα και 2 κτγ. ηλιέλαιο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μούλτι αλέθουμε τα μπισκότα πολύ καλά. Κόβουμε τους ξηρούς καρπούς με ένα μαχαίρι καί τους προσθέτουμε στο μπολ με τα μπισκότα, βάζουμε το κακάο κοσκινισμένο, προσθέτουμε το βούτυρο και τα ανακατεύουμε να πάει παντού το βούτυρο, να βραχούν όσο γίνεται τα μπισκότα.
Ρίχνουμε την κανέλα, το μέλι, και τέλος πολύ προσεχτικά το γάλα. Λίγο – λίγο να νιώσουμε στο χέρι μας το μίγμα να στέκεται. Τα χωρίζουμε, τους δίνουμε στενόμακρο σχήμα, 20 γρ. το κάθε ένα.
Τα αραδιάζουμε σε ένα δίσκο με λαδόκολλα και τα βάζουμε κατάψυξη. Όταν έχουν παγώσει τα βουτάμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα. Τα βάζουμε πάλι σε λαδόκολλα και αυτή τη φορά στο ψυγείο να σφίξει η σοκολάτα.
Έχουμε κρατήσει λίγη σοκολάτα σε ένα μικρό σακουλάκι και όταν παγώσουν τα γλυκάκια μας όπως είναι στο δίσκο, με την λαδόκολλα, κάνουμε γραμμές με λίγο πιο σφιχτή σοκολάτα και ρίχνουμε λίγο φιστίκι από πάνω.
Τα αφήνουμε να παγώσουν και είναι έτοιμα για να τα απολαύσουμε. Και μιάς και μου περίσσεψε σοκολάτα έβαλα κράνμπερι και κελυφωτό και έφτιαξα λίγα σοκολατάκια.
Η συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.