Συνταγές
Τα πιο αφράτα και γευστικά μπισκότα βουτύρου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά:
220 γρ βούτυρο μαλακό,100 γρ άχνη ζάχαρη,2 αυγά,2 βανιλιες,300 γρ αλεύρι Φαρίνα 50 γρ κορν φλαουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη! Ρίχνουμε τις βανιλιες και τα αυγά! Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το κορν φλαουρ και το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με μαριζ!
Βάζουμε το μίγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και κάνουμε δισκάκια πάνω στη λαδόκολλα! Τα ψήνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 20 λεπτά!
Αφού κρυώσουν εάν θέλουμε τα γεμίζουμε με μαρμελάδα και τα βουτάμε σε σοκολάτα!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για ΦΟΒΕΡΆ κεράσματα γεμάτα από νοστιμιά και ομορφιά
Η Συνταγή είναι από κ. Εύα Βλάχου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500-600γρ.κεικ στο μουλτι
1 κουτί ζαχαρουχο
1 κ.γλ. κανέλα
ξηροί καρποί(καρύδια,αμυγδ.,..) προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Βαζουμε κατάψυξη για 2-3 ώρες.Βγαζουμε & πλάθουμε μπαλάκια, μακρόστενα ή ότι άλλο θέλουμε.
Αν θέλουμε βάζουμε μέσα στο καθένα από 1 ξηροκαρπιο(τα’χω κάνει με φυστικη Αιγίνης & με καρύδι).Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για να δέσουν.Αν θέλουμε τα βουτάμε σε καρύδα τρούφα σοκολάτας η’ πολύχρωμη,κουβερτουρα,αλεσμενους ξηρούς καρπούς & τα τοποθετούμε σε χαρτάκια για κεράσματα.
Τα’χουμε κατάψυξη & τα βγάζουμε 5′ πριν σερβίρουμε
Η Συνταγή είναι από κ. Εύα Βλάχου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.