Συνταγές
Φτιάξτε το..κ θα με θυμηθείτε – το πιο νόστιμο παγωτό σοκολατα που έχω φάει!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Εάν σας αρέσει το σοκολατένιο..θα το ΛΑΤΡΈΨΕΤΕ !! Παγωτό σοκολάτα χωρίς μηχανή
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
200 γραμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια ή 2 κ.γ.υγρή έβαλα εγώ
350 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα εγω βαζω του ΣΤΆΜΟΥ
50 γραμ. τρίμμα σοκολάτας εγώ έβαλα 75γρ
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, το ζαχαρούχο, το αλάτι και τη βανίλια σε μπεν μαρί.
Τα αφήνουμε να λιώσουν σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή.
Μόλις σχηματιστούν απαλές κορυφές είναι έτοιμη.
Βάζουμε 2-3 κ.σ. από τη χτυπημένη κρέμα στη λιωμένη αλλά κρύα πλέον σοκολάτα κι ανακατεύουμε απαλά, να αραιώσει.
Τέλος, προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα.
Απαλά, με μία μαρίζ (μαλακή σπάτουλα σιλικόνης) αναδιπλώνουμε το μείγμα, να ομογενοποιηθεί χωρίς όμως να χάσουμε τον όγκο της κρέμας.
Προσθέτουμε το τρίμμα σοκολάτας απαλά κι ανακατεύουμε το μείγμα μας με ένα κουτάλι.
Βάζουμε το μείγμα για το παγωτό σοκολάτα σε μπολ και το παγώνουμε στην κατάψυξη για περίπου 5-6 ώρες ώσπου να σφίξει
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!