Συνταγές
Σκέτη απόλαυση – τέλειο παγωτάκι σούπερ με φράουλες και σοκολάτα – εύκολο και απολαυστικό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Elena Psillia– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
240γρ φράουλες
1 κσ ζάχαρη
Χυμό από μισό λεμόνι (μέτριο)
400ml κρέμα γάλακτος
1 κσ εκχύλισμα βανίλιας
1 κσ μέλι
275γρ ζαχαρούχο γάλα
200γρ μαυρη σοκολάτα κουβερτούρα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε μια μακρόστενη φόρμα 9x20cm βάλτε αντικολλητικό χαρτί (2 κομματια, αφήστε να εξέχει αρκετά από τις άκρες και αφήστε στην ακρη.
Σε ενα κατσαρολακι βάζετε τα 200γρ φράουλες, τη ζάχαρη και το χυμό λεμόνι και τα ζεσταινετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Αποσύρετε, τα βάζετε στο μπλέντερ και τα κάνετε πουρέ.
Στο μίξερ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια, το μέλι και το ζαχαρούχο μεχρι να πηξουν αρκετά, μην χτυπήσετε πολύ και κοψει. Όταν ειναι έτοιμο προσθέτετε τον πουρέ από τις φράουλες και ανακατεύετε με μια μαριζ να δημιουργηθούν νερά μέσα στο μιγμα. Λιώστε τη σοκολάτα κουβερτούρα.
Κόψτε τις φράουλες που κρατήσατε και τοποθετήστε στη βάση της φόρμας που ετοιμάσατε.
Προσθέστε απο πανω το 1/3 του μίγματος και με ενα κουτάλι ισιώστε την επιφάνεια και χτυπήστε ελαφρα τη φόρμα στον πάγκο να καλυφθούν οι φράουλες. Ραντιζετε απο πανω την μισή λιωμένη σοκολάτα με ενα κουτάλι και προσθέτετε αλλο ένα τρίτο της κρεμας. Ραντιζετε με την υπόλοιπη σοκολάτα και καλύπτετε με την υπόλοιπη κρέμα. Κλείνετε απο πάνω με το χαρτί που εξέχει και καλύπτετε με καπάκι ή διαφανή μεμβράνη και τοποθετείτε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες.
Όταν εχει παγώσει ξεφορμαρετε σε πιατέλα και σερβίρετε με λιωμένη σοκολάτα αν θελετε.
Η Συνταγή είναι από κ. Elena Psillia– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.