Συνταγές
Πίτα με σπανάκι πράσα κρεμμυδάκια – τώρα που τα χόρτα είναι στα φόρτε τους
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Evdokia Bitsakaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ένα κιλό σπανάκι Πράσα 400γρ περίπου Δέκα φρέσκα κρεμμυδάκια Έπλυνα και τσιγάρισα τα λαχανικά με λίγο
λάδι
Πρόσθεσα αλάτι πιπέρι
σκόνη λαχανικών
Τα τσιγάρισα για λίγο και πρόσθεσα μισή κούπα σιμιγδάλι και τα άφησα να κρυώσουν
Για τα φύλλα 500ml
νερό
Αλάτι
Ένα φλυντζανακι του καφέ λάδι
Δυο ΚΣ ξύδι
Αλεύρι με το μάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ζύμωνουμε όλα μαζί , κανουμε μια μαλακη ζύμη να μην κολλάει στα χέρια Άφηνουμε την ζύμη να ξεκούραστει 30 λεπτά , κανουμε 12 μπαλάκια Άνοιγουμε μικρά φύλλα Τα βουτύρωνουμε με φυτικό βούτυρο
Κάνουμε δυο πακετα των έξι Τα βαζουμε το ένα πάνω στο άλλο Τα τύλιγουμε με μεμβράνη και τα άφησα μια ώρα στο ψυγείο Βουτύρωνουμε το ταψί μου Έριξα αλεύρι στον Πάγκο
Άνοιγουμε το πρώτο πακέτο με τα έξι φυλλαράκια Τα άνοιξα όλα μαζί σε ένα φύλλο
Το στρωνουμε στο ταψί , βάζουμε πάνω την γέμιση , ανοιγουμε και το δεύτερο φύλλο με τον ίδιο τρόπο , χαρασουμε Βουτύρωνουμε , ριχνουμε λίγο νερό με το χέρι
Ψληνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στον αέρα για μια ώρα στους 170 βαθμ Στον δικό μου φούρν
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Evdokia Bitsakaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.