Συνταγές
Πένες ολικής άλεσης με σάλτσα από κολοκύθα πορτοκαλί και τυρί φέτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πρώτα ψήσιμο στο φούρνο τά λαχανικά
Βάζουμε σέ ταψακι 2 κούπες κολοκύθα πορτοκαλί, σέ κυβακια κομμένα, γύρω στα 80 γρμ τυρί φέτα, 1 πιπεριτσα πράσινη μικρή προς το τέλος να ψηθεί και αυτή, 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο στα δύο, 4 σκελίδες σκόρδο, μισή κούπα βασιλικό φρέσκο από την γλάστρα μου, 1 φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο, λίγο αλατακι, λίγο πάπρικα καυτερή, άν δεν σας αρέσει εσάς το καυτερό βάζετε πάπρικα γλυκιά, λίγο κάρυ και κουρκουμά.
Ψήνουμε για 25′, ύστερα όπως είναι ρίχνουμε στο μουλτι και πολτοποιουμε τήν σαλτσουλα. Βάζουμε σέ κατσαρόλα μέτρια μισό σακκουλακι πένες ολικής άλεσης με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, σωταρουμε λίγο ρίχνουμε την σάλτσα, και λίγο ξεβγαζουμε το μουλτι με νεράκι και το ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα βράζω για 7′
σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε εκεί
Θα κόψουμε και αγγουράκι το μεσημέρι με μηλοξυδο και αλατακι για σαλάτα .
Πάντως λίγο πού δοκίμασα στο πιάτο, μιλάμε για πολύ νοστιμιά
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχουμε χιλιάδες διαλεγμένες συνταγές, δοκιμασμένες όλες για σίγουρη επιτυχία.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!