Πάστες αμυγδάλου, οι γνωστές πάστες νουγκατίνα. Μία υπέροχη πάστα που όλοι αγαπάμε.
Connect with us

Γλυκα

Πάστες αμυγδάλου, οι γνωστές πάστες νουγκατίνα. Μία υπέροχη πάστα που όλοι αγαπάμε.

Published

on

006

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Συνταγή από sintagespanos-zaxaroplastiki.blogspot.gr

Υλικά:

Για το παντεσπάνι αμυγδάλου:
200 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
230 γρμ. αμύγδαλα αλεσμένα σκόνη με την φλούδα, ή ασπρισμένα
200 γρμ. ζάχαρη
8 αυγά χωρισμένα προσεχτικά ασπράδια με κρόκους
1 κουτ. γλ. πέικιν πάουντερ
2 βανίλιες ή ξύσμα λεμoνιoύ
μία πρέζα αλάτι

Για την κρέμα αμυγδάλου-βουτύρου:
700 γραμ. φρέσκο βούτυρο εξαιρετικής ποιότητας, κρύο από το ψυγείο
150 γρμ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
4 κρόκοι αυγών φρέσκοι βιολογικοί
150 γρμ. καβουρδισμένο αμύγδαλο ψιλοαλεσμένο, (όχι εντελώς σκόνη)
λίγες σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου, ή 1 σφινάκι amaretto

Για το γαρνίρισμα:
400 γρμ. περίπου, σαντιγί
κερασάκια
λίγο χοντροκομμένο αμύγδαλο καβουρδισμένο, ή φιλέ αμυγδάλου

Για το σιρόπι:
200 γρμ. νερό
130 γρμ. ζάχαρη
1 σφινάκι λικέρ amaretto

009

Εκτέλεση:

Κρέμας αμυγδάλου-βουτύρου:
Σε ένα μεταλλικό σκεύος, δουλεύουμε καλά με το σύρμα τους κρόκους με 50 γρμ. από τη ζάχαρη άχνη. Κατόπιν τοποθετούμε σε μπεν μαρί, και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου φτάσει σε θερμοκρασία 72-75 βαθμούς, και να έχουμε ένα αφράτο άσπρο μίγμα. Προσοχή στη θερμοκρασία, για να μην μας βράσουν οι κρόκοι. Αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη, πολύ καλά να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τους κρόκους, το εσάνς ή το μαρασκίνο, και τα δουλεύουμε όλα μαζί με το σύρμα χειρός. Τέλος προσθέτουμε το αμύγδαλο, και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.

Παντεσπάνι:

Βάζουμε τα αμύγδαλα με 1 κουταλιά ζάχαρη από την συνταγή στο μπλέντερ, και τα κάνουμε σκόνη.Ανακατεύουμε το αλεύρι με την αμυγδαλόσκονη, και το πέικιν πάουντερ.
Σε λεκάνη δουλεύουμε με το σύρμα, τους κρόκους με τη ζάχαρη, (από την οποία κρατάμε 4-5 κουταλιές για τη μαρέγκα) και προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας, ή το ξύσμα λεμονιού.

Στο μίξερ χτυπάμε τ’ ασπράδια των αυγών (να μην έχουν ίχνος από κρόκο), ελαφρά και σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά, και μετά δυναμώνοντας το χτύπημα για άλλα 7-8 λεπτά, προσθέτοντας σιγά σιγά και τις 4-5 κουταλιές ζάχαρη που κρατήσαμε, ώσπου να φουσκώσουν και να γίνουν αρκετά σφιχτή μαρέγκα.

Ενώνουμε τα δυο μίγματα, βάζοντας στην αρχή τη μισή μαρέγκα, στους κρόκους, και ανακατεύοντας με σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω, και σιγά σιγά (να πέφτει σαν βροχή) το μισό μείγμα αλεύρι-αμύγδαλο. Όταν αναμιχθούν, ρίχνουμε μέσα και την άλλη μισή μαρέγκα, καθώς και το υπόλοιπο μείγμα αλεύρι-αμύγδαλο, συνεχίζοντας το δούλεμα μέχρι να γίνει πολύ αφράτη ζύμη.

Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψί ή φόρμα 20×30 εκ. και στρώνουμε χαρτί ψησίματος. Αδειάζουμε τη ζύμη, την ισιώνουμε, και βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 C. Ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε με μαχαιράκι, ή καλαμάκι αν είναι ψημένο, καρφόνωντάς το στο κέντρο, πρέπει να βγει εντελώς στεγνό.

Σιρόπι:
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε για 3 λεπτά την ζάχαρη με το νερό. Κατεβάζουμε από την φωτιά, και προσθέτουμε το μαρασκίνο.

Ολοκλήρωση:

Ισιώνουμε αν χρειαστεί το παντεσπάνι, και το τετραγωνίζουμε. Το κόβουμε σε τρεις ομοιόμορφες φέτες ενός εκατοστού. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι πάνω σε λαμαρίνα, και με ένα πινέλο το βρέχουμε καλά με το σιρόπι.

Απλώνουμε την μισή κρέμα αμυγδάλου. Βάζουμε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε, και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.

Τέλος βάζουμε και το τρίτο παντεσπάνι, και το σιροπιάζουμε και αυτό. Στρώνουμε ένα λεπτό στρώμα σαντιγί, και κόβουμε το γλυκό με λεπτό και πολύ κοφτερό μαχαίρι, στα τέσσερα, δηλαδή να έχουμε 4 κομμάτια 20×8 εκ.

Περνάμε με μία σπάτουλα, ή με σακούλα του κορνέ, με σαντιγί γύρω-γύρω τα δυο μεγάλα πλαινά στο κάθε κομμάτι, και πασπαλίζουμε χοντροκομμένο αμύγδαλο, ή φιλέ αμυγδάλου.

Τέλος κόβουμε το κάθε κομμάτι σε 4 κομμάτια μεγέθους πάστας, δηλαδή θα βγουν 4 κομμάτια πάστες 5×8 εκ. στο κάθε κομμάτι.

Τέλος βάζουμε τη σαντιγί σε σακούλα του κορνέ, και με με μεγάλη μύτι φτιάχνουμε πάνω σε κάθε κομμάτι πάστας ροζέτες, ή διάφορα άλλα σχήματα, και γαρνίρουμε με κερασάκια, και καβουρδισμένο αμύγδαλο χοντροκομμένο, ή κερασάκι μαρασκίνο.

Σημείωση:
Αν κάνει ζέστη, η κρέμα πρέπει να δουλεύεται μέσα σε ταψί με ψιλό πάγο.
Αν θα βάλουμε τα αμύγδαλα με την φλούδα στο παντεσπάνι, θα βγει σκούρο χρώμα. Αν τα βάλουμε ασπρισμένα, θα βγει κανονικό. Η γεύση είναι ίδια.

Φτιάχνει: 16 πάστες

Η συνταγή περιέχει μέρος από τον τσελεμεντέ «Ο Αυθεντικός Τσελεμεντές», του Νίκου Τσελεμεντέ.

Μπες στο sintagespanos-zaxaroplastiki.blogspot.gr για περισσότερες νόστιμες συνταγές!

σαραγλί
Συνταγές1 εβδομάδα ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

437672317 1459701068258829 2594984089575325665 n
Συνταγές1 εβδομάδα ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

432166286 1632255603978318 5086287024138242637 n
Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

420200191 3831262223763450 5937898279789837701 n
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

434919787 1361123411214979 862366430656765833 n
Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΜΗΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ 2 65fed5a0f3377
Συνταγές1 εβδομάδα ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

439966343 3878471582381193 4166508797902343463 n
Συνταγές5 ημέρες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

435896498 1389144831758192 4655891588750340106 n
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Τέλεια συνταγή!!! Κουταλιά και απόλαυση για την καλύτερη σοκολατόπιτα

αφράτα τσουρέκια με ίνες
Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή για αφράτα τσουρέκια με ίνες που θα φτιάξω φέτος!

πασχαλινά κουλουράκια
Συνταγές3 εβδομάδες ago

Έχω κάνει ήδη δύο δόσεις και πάω για την τρίτη. Τα φετινά κουλουράκια μου για το Πάσχα.

438714790 7237025833089437 6060064589893641038 n
Συνταγές10 ώρες ago

Τα Λαζαράκια επιστρέφουν – Εύκολη, πασχαλινή συνταγή για αφράτα σταφιδόψωμα

439073969 3674928342779989 7568613162641439686 n
Συνταγές12 ώρες ago

Για το μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου – φράουλενιο και σοκολατένιο χωρίς τύψεις..

438738358 1937675550027888 6652138136831378192 n
Συνταγές14 ώρες ago

Ένα υπέροχο λικέρ μανταρίνι γεμάτο αρώματα

437485287 3844840752405597 7848578415292513627 n
Συνταγές16 ώρες ago

Δεν έχουμε λόγια!! Ντολμαδάκια γιαλαντζί μοσχομυριστά

439412260 2173458726329924 7040433251344692365 n
Συνταγές18 ώρες ago

Ψωμί ολικής άλεσης με προζύμι γευστικό και αφράτο – Καλή σας απόλαυση!

437147825 1594091638097025 3453869443010212638 n
Συνταγές20 ώρες ago

Τι ομορφιές και καλλιτεχνήματα, είναι αυτά; Έτοιμα και τα δικά μας πασχαλινά κουλουράκια και του χρόνου με υγεία

ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ
Συνταγές21 ώρες ago

Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρεκάκια – συνταγή που δεν θα την αλλάξεις ποτέ !

437134728 3844029375820068 8063487647920977585 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Υπεργευστικά καλαμαράκια στιφάδο μελωμένα με κρεμμύδια στην χύτρα…

439143318 7993746803978441 4311198449325402248 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

437482641 1849296675577162 7445314709098113408 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γλυκό – μαλεμπί με υποβρύχιο μαστίχα.

439498552 405444585606628 6236771211982817526 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Ντολμαδάκια με τα πρώτα φρέσκα αμπελόφυλλα!

437952802 2416781058533023 5884811729246059869 n
Συνταγές2 ημέρες ago

ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ – Τέλειο φαγητό με μεράκι και υπομονή, γεμάτο γεύσεις, χρώματα και αρώματα

438733241 3693967954179647 7638255007803878779 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο κέρασμα! Τιραμισού που όλοι αγαπάμε!

tyropitakia
Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

439857933 3280728715563048 5498528645775038837 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατα κουλουράκια πορτοκαλιού νηστίσιμα

439611648 3785576321689778 3267787923707676217 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Πάρτε γιαούρτι και κοπιάστε να φάμε ντολμαδάκια γιαλαντζί

438868995 3639685532945854 6941169673874439501 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη πατατοσαλάτα σε ταρτιέρα

437942904 1347047879799052 3994692562751837252 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

438891291 1804460933407593 4372379981827173913 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Μόνο που τα βλέπεις σου τρέχουν τα σάλια σου – ριζότο και χταποδάκι με μελιτζάνες

439856936 1473086820311595 8192753637100721468 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Από τα καλύτερα! Ρόλο κιμά γεμιστό με κασέρι γαλοπούλα και πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη – έγινε μούρλια

439015369 994290938925875 1560222141892046557 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

437147840 3842896945933311 2534046354823818641 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Σπιτικοί λουκουμάδες με μέλι καρύδια και κανέλα.. και όποιος προλάβει!

439312656 1654658838608764 6388785738918875790 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Πασχαλινά κουλουράκια αμμωνίας.. και του χρόνου να είστε καλά!

ΤΣΟΥΡΕΚΙ
Συνταγές4 ημέρες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

439200383 3125054090958854 3975151097288704050 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν παχαίνει.. ομορφαίνει! Με λίγες θερμίδες και χαμηλά λιπαρά, φουλ στην πρωτείνη

439966343 3878471582381193 4166508797902343463 n
Συνταγές5 ημέρες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

434289384 2363936577135889 7476054692728723201 n
Συνταγές5 ημέρες ago

+Πετυχημένη και εύκολη πατσαβουροτυρόπιτα, τόσο απλή αλλά ταυτόχρονα πεντανόστιμη

Όσοι το δοκίμασαν έπαθαν πλάκα! Δροσιστικό γλυκό στα γρήγορα με σπέσιαλ πορτοκαλένια κρέμα!
Συνταγές5 ημέρες ago

Όσοι το δοκίμασαν έπαθαν πλάκα! Δροσιστικό γλυκό στα γρήγορα με σπέσιαλ πορτοκαλένια κρέμα!

438160208 2638028483038634 8948058276459618921 n
Συνταγές5 ημέρες ago

Αμπελόφυλλα – πως τα συντηρούμε πανεύκολα!

437371611 10161071523438672 8395593478228153095 n
Συνταγές5 ημέρες ago

Κεφτεδάκια σε κόκκινη σάλτσα – ο απόλυτος Ισπανικός μεζές (Tapas)