Συνταγές
Πάντα τα καλύτερα και νοστιμότερα είναι με ότι υλικά έχουμε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ζυμαράκι
-500 γρ. αλεύρι
-1 κτγ. αλάτι
-2 κτσ. γιαούρτι στραγγιστο
-2 κτσ. λάδι
-1 αυγό
-2 κτγ. μπέικιν πάουντερ
-νερό όσο πάρει νά γίνει μία εύπλαστη μαλακή ζύμη
-τρίβω ένα παριζάκι στον τρίφτη
-είχα τριμμένο κασέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τη ζύμη στο ταψί, ρίχνω σάλτσα ντομάτας δικιά μου, ρίχνω το παριζάκι, το κασέρι και λίγες ελιές εκτός από το κομμάτι του εγγονού μου .
Ψήνουμε αντιστάσεις στους 250 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά περίπου .
Η συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή ..
ΙΣΩΣ ΤΑ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΨΟΥΝ ΤΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΣΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙ
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “George Chatzigiatroudakis -Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
-500 γρ. κίτρινο ή ζυμωτό αλεύρι
-300 γρ. νερό
-30 γρ. ηλιέλαιο
-15 γρ. αλάτι
-15 γρ. ζάχαρη
-1 φακελάκι ξηρή μάγια ή 25 γρ. νωπή μάγια
Ολα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε 4 λεπτά στην χαμηλή ταχύτητα και 2 λεπτά σε μέση ταχύτητα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μπολ αλευρωμένο το ζυμάρι και το αφήνουμε καλά σκεπασμένο να φουσκώσει για 20 λεπτά.
Χωρίζουμε σε τεμάχια των 70-80 γρ. ,πλάθουμε σε μπαλάκια ή μικρά φρατζολάκια αλευρωμένα.
Χαράζουμε με ξυράφι αν θέλουμε και σκεπάζουμε να φουσκώσει για 40-45 λεπτά.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “George Chatzigiatroudakis -Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”