Συνταγές
Τέλεια συνταγή για νόστιμη πουτίγκα, σιροπιαστή καρυδόπιτα με βελούδινη κρέμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασία Θεοχαροπούλου-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
Υλικά:
4 αυγά
1 μπεικιν φακελάκι
1ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι αλεύρι
4 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
1 κουταλάκι κανέλα
μισό ποτήρι καρύδι αλεσμένο
μισό ποτήρι σταφίδες
σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
κρέμα
3 ποτήρια γάλα
3 κουταλιές ζάχαρη
4 κουταλιές κόρν φλάουερ
1 μορφατ κονσέρβα την οποία έχουμε στο ψυγείο απ την προηγούμενη
1 ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση:
1. Πρώτα ετοιμάζουμε το κέικ. Καλό είναι να το ετοιμάσουμε 1 μέρα πριν για να απορροφήσει το σιρόπι και να σταθεί η κρέμα καλύτερα. Στο μιξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το μπέικιν, την κανέλα,το καρύδι, τις σταφίδες και το αλεύρι. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μίγμα σε ενα ελαφρά λαδωμένο ταψάκι (28-30εκ). Ψήνουμε για 30-40 λεπτά στους 200 βαθμούς.
2. Οσο ψήνεται το κέικ ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό. σιροπιάζουμε το κέικ αφού το αφήσουμε 5-10 λεπτά έξω απ το φούρνο
3. Την επόμενη μέρα ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 ποτήρια γάλα με τη ζάχαρη. Σε 1 ποτήρι γάλα διαλύουμε το κορν φλάουερ και το προσθέτουμε στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη την επιφάνεια και αφήνουμε να κρυώσει
4. Μόλις κρυώσει η κρέμα, χτυπάμε στο μίξερ το ζαχαρούχο με τη σαντιγί να αφρατέψουν. Προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύουμε
5. Απλώνουμε λίγη κρέμα στην πουτίγκα και βάζουμε στο ψυγείο. Την υπόλοιπη κρέμα τη φυλάμε στο ψυγείο.
6. Σερβίρουμε με μια κουταλιά απ την κρέμα που κρατήσαμε και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής:
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασία Θεοχαροπούλου-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”