Συνταγές
Ωραίο, αποτοξινωτικό και νηστίσιμο φαγάκι! Πατάτες γιαχνί με σέλινο και λεμόνι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πατάτες
500 γρ. σέλινο σε κομμένα κλωνάρια
2 μεγάλα κρεμμύδια
4 κουταλιές της σούπας σπιτική σάλτσα ή του εμπορίου
2 κουταλιές σούπας πελτέ
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι, λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόψτε σε κλαράκια τον σέλινο και βράστε τον για 3 λεπτά σε καυτό νερό.
Σε κατσαρόλα βάλτε το λάδι, τσιγαρίστε τα κρεμμύδια, ρίξτε την σάλτσα, τον πελτέ διαλυμένο με νερό, το αλάτι, το πιπέρι και βράστε για 5 λεπτά.
Προσθέστε τις πατάτες και το σέλινο.
Βάλτε νερό τόσο όσο να σκεπάζει τις πατάτες.
Μαγειρέψτε το φαγητό για 40 λεπτά.
3 λεπτά πριν το σβήσιμο προσθέστε το λεμόνι.
Σερβίρετε με ζεστό ψωμί και αν δεν νηστεύετε με φέτα.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Νόστιμες πατάτες φούρνου με βούτυρο .
Υλικά
700 γρ. πατάτες
4 κτσ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι
250 ml. ζωμός κοτόπουλου
1 κτσ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
2. Ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι.
3. Κόψτε τις πατάτες σε κύκλους πάχους 2,5 εκ. Ρίχνετε λίγο από το μείγμα λιωμένου βούτυρου και σπόρους κύμινο. Μεταφέρετε σε ένα βαθύ ταψί σε μία σειρά. Ψήνετε για 15 λεπτά.
4. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο. Γυρίστε τις πατάτες. Ρίξτε το ζωμό και το χυμό λεμονιού. Προσθέστε ψιλοκομμένο σκόρδο. Τοποθετήστε το σε φούρνο για άλλα 15 λεπτά μέχρις ότου οι πατάτες είναι τρυφερές.