Συνταγές
Για όσους αγαπούν τα σιροπιαστά γλυκά – σήμερα έχουμε Καρυδόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Dhmhtra Merdzhanova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτύπησα 6 αυγά με 1 φλιτζάνι ζάχαρη, η κούπα με την οποία μέτρησα όλα τα υλικά είναι 180 ml. και μπορεί να είναι 200 ml., πρόσθεσα 1 φλιτζάνι λάδι, 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι, 1 φλιτζάνι αλεύρι με 1 μπέικιν πάουντερ, 1 φλιτζάνι χοντροαλεσμένα καρύδια, 1 κτγ. κανέλα.
Το ταψί στο οποίο έψησα με διαστάσεις 27 έως 21 cm. Τα πρώτα 15 λεπτά.
Έψησα μόνο στο κάτω ρεοτάν, και μετά στο κάτω και πάνω στα 170 γρ. άλλα 40 λεπτά, έβρασα σιρόπι από 2 φλ. ζάχαρη και 3 φλ. νερό, φλούδες πορτοκαλιού.
Αφού κρυώσει το κέικ, το έκοψα και το σιρόπισα με κρύο σιρόπι.
Η Συνταγή είναι από Dhmhtra Merdzhanova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε Νόστιμες και εύκολες καρύδες
Η Συνταγή είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.
ΥΛΙΚΑ
2 κούπες καρύδα
3 αυγά
μία κούπα ζάχαρη
δύο με τρεις κτσ. ζαχαρούχο καραμέλα
κερασάκια για την διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη βάζουμε την καρύδα,με την ζάχαρη ανακατεύουμε καλά ρίχνουμε τα αυγά και το ζαχαρούχο καραμέλα.
Ζυμώνουμε καλά αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα καρύδα πλάθουμε καλά σε στυλ κουραμπιέ και με τον αντίχειρα κάνουμε μια γουβούλα για να μπει το κερασάκι.
Ψήνουμε σε προθέρμανση ο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15′-20′ στα 15 ‘ κοιτάμε αν έχουν ροδίσει και βγάζουμε αφήνουμε να κρυώσουν.
Η Συνταγή είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.