Συνταγές
Μία παραδοσιακή συνταγή χρόνων για να φτιάξουμε τα πιο νόστιμα και μαλακά μελομακάρονα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής-ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΎΛΟΥ”
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κούπας ελαιόλαδο
1/2 κούπας μαγειρικό λίπος
1 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1 κουταλάκι σόδα φαγητού
1 μπέικιν πάουντερ
8 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ
2 κούπες μέλι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΊΡΙΣΜΑ
1 1/2 κούπας καρύδια χοντροκομμένα
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ σε δυνατή ταχύτητα, τα 7 πρώτα υλικά (τα υγρά υλικά)
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ σε μια μεγάλη λεκάνη.
Ανοίγουμε ένα λάκκο στο κέντρο και ρίχνουμε το υγρό μείγμα των υλικών.
Παίρνουμε λίγο – λίγο το αλεύρι από τριγύρω, ανακατεύοντας με τα υγρά υλικά και ζυμώνουμε ελαφρά.
Πλάθουμε η κόβουμε τη ζύμη με κουπ-πατά σε ότι σχήματα θέλουμε.
Αραδιάσουμε σε ταψί με λαδόκολλα, και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά περίπου, ώσπου να ροδίσουν καλά,
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζουμε το μέλι με τη ζάχαρη και το νερό 5 λεπτά (μετράμε πάντα όταν αρχίζει να βράζει) αφαιρούμε τον αφρό, και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
Περιχύνουμε τα μελομακάρονα μόλις βγουν από το φούρνο ζεστά, όταν πιούν το σιρόπι, αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε να σταθούν, ώσπου να κρυώσουν εντελώς.
Σε μια πιατέλα βάζουμε λίγο μέλι και χοντροκομμένα καρύδια, τοποθετούμε μια στρώση μελομακάρονα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία όσο θέλουμε να γεμίσουμε την πιατέλα μάς.
Τα σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη, διατηρούνται ένα μήνα εκτός ψυγείου.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής-ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΎΛΟΥ”