Συνταγές
Τέλεια σάλτσα σπιτική ντομάτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Βουλα Πολυζου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω τίς ντομάτες οριζόντια και τίς στίβο νά φύγουν οι σπόροι
Πάνω σε μία κατσαρόλα βάζω το σουρωτηρι και τρίβω στον τρίφτη περνω μόνο την ψίχα
Βράζω για 45 λεπτά ξαφρίζοντας και λίγο πριν την βγάλω από την φωτιά ρίχνω μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη μία αλάτι και λάδι μία κουτάλα αυτή την βαθιά για τά όσπρια.
Αποστιρωνω τα βάζα και όπως είναι ζεστά και τα δύο γεμίζω κλείνω τα βάζα και τα γυρίζω ανάποδα. Όταν κρυώσουν τα φυλάω στο ντουλάπι.Οταν ανοίγω καί δεν το χρησιμοποιώ όλο το βάζω το υπόλοιπο στο ψυγείο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Βουλα Πολυζου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Είναι ωραίο να δοκιμάζεις νέες γεύσεις στην κουζίνα σου.. Η μαγειρική δεν τελειώνει ποτέ και σαν το σπιτικό δεν έχει.. Δες παρακάτω άλλη μια νόστιμη συνταγή για σλτσα ντομάτα για τον χειμώνα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Anna Lampropouloy-Χρυσές Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τομάτες Πομοντόρια
Τις πλένουμε τις χάρασουμε από την κάτω μεριά.
Τις βάζουμε για λίγο μέσα σε νερό που έχει ξεκινήσει να βράζει. Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τις ρίχνουμε σε παγωμένο νερό. Αφού πρώτα Τις ξεφλουδίσουμε , τις περνάμε από το μουλτι.
Κόβουμε 3 πιπεριά Φλωρίνης και 1 κόκκινη κουπατι και συν 2 κρεμμύδια όλα αλεσμένα.
Ρίχνουμε 1 κ. κοφτη ζάχαρη και 1 κ.σ. κοφτη αλάτι. Τις βράζουμε για 20′. Και μετά σε βάζα αποστειρωμενα.
Πριν τα βιδώσουμε ρίχνουμε λίγο λάδι σε κάθε βαζάκι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Anna Lampropouloy-Χρυσές Συνταγές”