Συνταγές
Νοστιμότατα ντόνατς παραλίας!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Χρυσανθη Μιχου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1 φλυτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
1 φακελακι ξηρή μαγιά
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. βουτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 τσιμπια αλάτι
1 βανίλια
2 και 1/2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι περίπου ώστε η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό,τη μαγιά και τη ζάχαρη ανακατεύουμε και το αφήνουμε 5 λεπτά. Στην συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο,βανίλια, αλεύρι,αλάτι και ζυμωνουμε. Σκεπάζουμε τη ζύμη στο μπολ και αφήνουμε να διπλασιαστεί ο όγκος της. Έπειτα ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο μας παίρνουμε τη ζυμη, ανοίγουμε φύλλο πάχους 1 εκ. κόβουμε με κουπατ ή κούπα μεγάλη και στο κέντρο κόβουμε με καπάκι από μπουκάλι (μπορούμε να κάνουμε διάφορα σχήματα όπως να πάρουμε απ’ το ζυμάρι ένα κομμάτι, να το πλάσουμε μπαστούνι να το πλέξουμε και να το κλείσουμε κύκλο, ότι μας αρέσει) για να κάνουμε το σχήμα του λουκουμα.
Τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε να φουσκώσουν λίγο περίπου 15 λεπτά. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα,αλείφουμε με λίγο βούτυρο και πασπαλιζουμε με ζάχαρη.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Χρυσανθη Μιχου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”