Συνταγές
Νηστίσιμος αλλά εξαιρετικά εύγευστος σιμιγδαλένιος χαλβάς με γάλα καρύδας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η εκτέλεση της συνταγής είναι από Spiridoulla Boubouli- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ .
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
2 1/2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες γάλα καρύδας
2 κούπες νερό
1 ξυλάκι κανέλας
1 φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού
1 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
Τριμμένη καρύδα για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το γάλα καρύδας, το ξυλάκι κανέλας, την κανέλα και τη φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και μόλις πάρει μια βράση αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε άλλη κατσαρόλα καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι με το σπορέλαιο ή το ελαιόλαδο ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να σκουρύνει το σιμιγδάλι. Εν συνεχεία, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι με βαθιά κουτάλα και προσεκτικά διότι θα αρχίσει να πιτσιλάει.
Κατόπιν κι εφόσον έχουμε προσθέσει όλο το σιρόπι, βάζουμε ξανά την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι ο χαλβάς να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Τέλος αποσύρουμε και βάζουμε τον χαλβά σε φόρμα ή φορμάκια και αφήνουμε να κρυώσει.
Διακοσμούμε με τριμμένη καρύδα ή ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.
Σημείωση: Μπορούμε κάλλιστα αν θέλουμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς και στο μείγμα του χαλβά.
Η Συνταγή είναι από Elena Papachristodoulou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ .