Συνταγές
Μωσαικό – Ο κλασσικός κορμός σοκολάτας όπως τον έφτιαχνε η μαμά!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Οι Συνταγές της Κυριακής” – ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.
ΥΛΙΚΆ
2 πακέτα μπισκότα πτι Μπερ
1 σοκολατενιο ζαχαρουχο
1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
1 πλάκα Βιτάμ
1 σφηνάκι κονιάκ
1 βανίλια
Για την επικάλυψη :
1 κουβερτούρα
Για το γλασο:
1 ασπράδι αυγού
Μισό λεμόνι το χυμό
Άχνη όσο παχύ το θέλετε
Για στόλισμα :
Ξηροί καρποί
Γλυκό κουταλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα λιώνουμε το Βιτάμ και αφήνουμε λίγο να κρυώσει, στη συνέχεια σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια, ρίχνουμε έπειτα το σοκολατενιο ζαχαρουχο, το λιωμένο Βιτάμ, τα καρύδια, τη βανίλια,και το κονιάκ.
Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί το υλικό.
Παίρνουμε στη συνέχεια μία φόρμα σε ότι σχήμα θέλετε, και στρώνουμε σελοφάν, βάζουμε το μείγμα και καταψύκτη για 1 ώρα περίπου να παγώσει καλά.
Βγάζουμε έπειτα και στρώνουμε από επάνω την λιωμένη κουβερτούρα η αν θέλετε και το γλασο (γούστα είναι αυτά)και στολιζουμε την τούρτα κορμού με ξηρούς καρπούς και ότι άλλο επιθυμείτε (βάλτε την φαντασία σάς)
Διατηρούμε στο ψυγείο για δύο εβδομάδες περίπου.
Η Συνταγή είναι από “Οι Συνταγές της Κυριακής” – ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για έναν υπέροχο και λαχταριστό κορμό
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Roula Kontou – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι
χτυπάμε στο μίξερ 4αβγα κ 1κουπα ζάχαρη να αφρατεψουν και Ρίχνουμε 1κουπα αλεύρι που φουσκώνει και ένα κουταλάκι του γλυκού μπεκιν ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για ακριβώς 8λεπτα.
Στο αλεύρι βαζουμε και 1 κουταλιά της σούπας κακάο. Μέσα έχουμε βάλει κρέμα γάλακτος χτυπημενη με λίγο ζαχαρουχο.
Την έχουμε απλώσει στο παντεσπάνι έχουμε βάλει και λίγη πραλινα φουντουκιου.
Από έξω έχουμε βάλει από την ίδια κρέμα και έχουμε πασπαλισει άχνη με κακάο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Roula Kontou – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”