Κεικ
Μυρωδάτο Κέικ με χυμό πορτοκαλιού για τον καφέ μας!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Άλλη μία εύκολη συνταγή για να φτιάξεις κέικ με χυμό πορτοκαλιού, στην κουζίνα σου! Θα μοσχοβολήσει όλο το σπίτι!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Andreas Mamoukaris
Υλικά
4 αβγά
200 γραμμάρια ζάχαρη
190 γραμμάρια σπορέλαιο
200 γραμμάρια φυσικό χυμό πορτοκαλιού
160 γραμμάρια γάλα
1 φακελάκι μπέικιν
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού ακέρωτο
500 γραμμάρια αλεύρι γενικής χρήσης
1 κ.γ. φυτικό βούτυρο για το ταψί
λίγο αλεύρι γενικής χρήσης
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, χτυπώντας με το μίξερ τα αυγά. Στην πορεία, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά.
Έπειτα, συμπληρώνουμε το σπορέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού, το γάλα, και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ. Μετά από λίγο ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκαλιού, και ανακατεύουμε.
Χτυπώντας με το μίξερ, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι γ.ο.χ και το μίγμα για το κέικ είναι έτοιμο.
Στην συνέχεια, βουτυρώνουμε ένα ταψί με το φυτικό βούτυρο και το πασπαλίζουμε με αλεύρι. Αδειάζουμε το μίγμα από το μπολ στο ταψί.
Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά, στις αντιστάσεις.
Mετά το ψήσιμο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Το κέικ με χυμό πορτοκαλιού έχει ολοκληρωθεί. Δες αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Κάνε εγγραφή στο κανάλι Andreas Mamoukaris