Συνταγές
Μυρωδάτα κριτσίνια καρότου – τυριού
Η Συνταγή είναι από κ. Katerina Malachia – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.
Υλικά
1 κιλό αλεύρι κίτρινο σκληρό
1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ
500 ml κρασί
500 ml ηλιέλαιο
1 κουτ.της σούπας αλάτι
5 μεγάλα καρότα
300 γρ.τυρί φέτα ή κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
Τρίβετε τα καρότα στον τρίφτη.
Θρυματίζετε την φέτα ή τρίβετε το κεφαλοτύρι.
Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι , το μπέικιν πάουντερ , το αλάτι και κάνετε μια γούβα στην μέση.
Ρίχνετε το κρασί , το λάδι και ζυμώνετε πολύ καλά.
Κάνετε την ζύμη μια μπάλα και την χωρίζετε σε δύο ιδια κομμάτια.
Στο ένα κομμάτι προσθέστε τα καρότα και ζυμώνετε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Στο άλλο κομμάτι προσθέστε το τυρί και ζυμώνετε να πάρετε μια εύπλαστη ζύμη.
Κάνετε 2 μπάλες , η μία καρότου και η άλλη τυριού.
Τις σκεπάζετε με μεμβράνη και τις αφήνετε για 30 λεπτά περίπου να ξεκουραστούν
Κατόπιν κόβετε την κάθε μπάλα σε κομμάτια.
Κάνετε μπαλάκια σαν μεγάλο καρύδι και τα ανοίγετε σε μεγάλα μπαστούνια.
Τα τοποθετείτε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 β.για 30 λεπτά περίπου.
Όταν κρυώσουν εντελώς τα φυλάτε σε δοχείο που κλείνει με καπάκι για να διατηρηθούν τραγανά.
Η Συνταγή είναι από κ. Katerina Malachia – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.