Συνταγές
Ζουμερά κοτόπουλο φιλέτα με κους κους και σάλτσα μουστάρδας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε σε 1 φλ. καφέ ελαιόλαδο τα 4 μπούτια φιλέτο, τα σβήνω με 1 φλ. καφέ λευκό κρασί, παίρνει 2-3 βράσεις και ρίχνω 1 φλ. τσαγιού ζεστό νερό.
ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ:
3 ποτήρια νερό, 1 ποτήρι κουσκούς, λίγο ελαιόλαδο, μαυροπίπερο, 1 κτγ.νοστιμιά λαχανικών προαιρετικά, μετά από 10 λεπτά βράσιμο αποσύρω από το μάτι και απορροφά τα υγρά του.
Αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά, έχουμε ετοιμάσει την σάλτσα μουστάρδας, 2 κτσ. μουστάρδα, μαυροπίπερο, 1 κτγ. νοστιμιά λαχανικών προαιρετικά, 1 φλ. καφέ ελαιόλαδο, τον χυμό από 1 λεμόνι, χτυπάμε καλά.
Περιχύνουμε τα φιλέτα, παίρνει 2-3 βράσεις, αρχίζει να δένει αποσύρουμε από το μάτι.
Ετοιμάζουμε το κουσκούς, 3 ποτήρια νερό μόλις αρχίζει να βράζει ρίχνω 1 φλ. τσαγιού κουσκούς, λίγο ελαιόλαδο, μαυροπίπερο, 1 κτγ. νοστιμιά λαχανικών.
Προαιρετικά αφήνουμε μέχρι να απορροφηθεί το νερό, αποσύρουμε, είναι έτοιμο για σερβίρισμα όπως η φωτό.
Η γεύση τέλεια.
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Μπιφτέκια κοτόπουλου με σάλτσα κρέμας.
Υλικά
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου
1 κρεμμύδι
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι
3 σκελίδες σκόρδο
200 ml. κρέμα γάλακτος
150 γρ.τυρί
Εκτέλεση
Ψιλοκόψτε το κοτόπουλο, προσθέστε ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, ρίξτε το αυγό χτυπημένο και ανακατέψτε καλά.
Βουτυρώνετε ένα ταψάκι.
Κάνετε στρογγυλά κεφτεδάκια .Τα απλώνετε στο ταψάκι.
Ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, τρίψτε το τυρί σε ένα λεπτό τρίφτη, τρίψτε και το σκόρδο και ανακατέψτε με την κρέμα.
Ρίξτε πάνω από τα κεφτεδάκια το μείγμα κρέμας τυριών και ψήνετε για λίγα λεπτά ακόμη.