Μπισκοτα - Κουλουρια
Πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή για μπισκότα φυλλαράκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Τι όμορφα μπισκοτάκια είναι αυτά! Όνειρο τα μπισκότα φυλλαράκια που λιώνουν στο στόμα χωρίς μίξερ. Απλά τι να λέμε τώρα όνειρο συνταγή για όλους που θα την απολαύσουν εγγυημένα!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
για τα μπισκότα
-125 γρ. μαργαρίνη
-1 βανίλια
-1 πρέζα αλάτι
-80 γρ. ζάχαρη
-90 γρ. ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
-1 αυγό
-1 κουταλάκι μπέικιν
-350 γρ. αλεύρι περίπου ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΉΣΕΙΣ
-2 κουταλάκια κακάο
-ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
για την επικάλυψη
-ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε και ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τη μαργαρίνη, τη ζάχαρι, το αυγό και τη βανίλια.
Συνεχίζουμε με το ηλιέλαιο, το ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι.
Αφού ανακατέψουμε, προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το αλάτι και το μπέηκιν πάουντερ. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και κατόπιν ζυμώνουμε με τα χέρια.
Οταν η ζύμη είναι έτοιμη, την χωρίζουμε σε δύο μπωλ.
Πασπαλίζουμε την ζύμη στο ένα μπωλ με το κακάο και ζυμώνουμε.
Στη συνέχεια, παίρνουμε ποσότητα από την μία ζύμη και την άλλη και τους δίνουμε μακρόστενο σχήμα. Τα ενώνουμε και τα πιέζουμε δίνοντας έτσι σχήμα φύλλου.
Πασπαλίζουμε τα κουλουράκια με ζάχαρι.
Με ένα μαχαίρι χαράσουμε τα φυλλαράκια.
Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στις αντιστάσεις πάνω-κάτω στους 180 βαθμούς για περίπου 15 έως 18 λεπτά.
Δείτε τη συνταγή βήμα βήμα για “μπισκότα “ και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα το φτιάξετε μόνο μια φορά!
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού