Συνταγές
Καταπληκτικά και πολύ εύκολα μπισκότα που λιώνουν στο στόμα – μπουκιά και συχώριο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
125γρ βούτυρο
125γρ σπορέλαιο
125γρ ζάχαρη
1 αυγό
30μλ γάλα
100γρ κορν φλάουρ
10γρ μπεϊκιν παουντερ
350-370 γρ αλεύρι
15γρ κακάο
Βανίλια και λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατευουμε πολύ μαλακό βούτυρο, σπορέλαιο, ζάχαρη, αυγό και γάλα. Δεν χρειάζεται μίξερ έτσι απλά για να ενωθούν τα υλικά.
Μετά προσθέτουμε τα στερεά υλικά εκτός κακαο. Περνουμε το ένα τρίτο από την ζύμη και ενωνουμε με το κακαο με μια κουταλιά σούπας νερό να μην είναι πολύ σφιχτή ζύμη.
Και βάζουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα.
Μετά κάνουμε μπαλάκια:
16γρ από λευκή ζύμη
10γρ από καφέ ζύμη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με τα χέρια ανοίγουμε μπαλάκια λευκής ζύμη και τυλιγουμε καφέ μπαλάκια. Πιέζουμε λίγο με το χέρι για να βγει μπισκοτο και με το καπάκι από εμφιαλωμένο νερό κάνουμε σχέδιο. Από περίσσευμα καφέ ζύμη κάνουμε στήμονες.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 10λεπτα στις αντιστάσεις.
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για νοστιμότατα και υγιεινά μπισκότα βρώμης – Είναι υπέροχα και γίνονται γρήγορα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ Pellumbesha Lumi-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
120 γρ. νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
120 γρ. μέλι (προσοχή, να είναι ρευστό)
100 γρ. ταχίνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε και τα τρία υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Τυλίγουμε το μείγμα με μεμβράνη ή με λαδόκολλα, δίνοντάς του, όσο γίνεται, σχήμα μπαστουνιού.
Το αφήνουμε για 30 λεπτά στην κατάψυξη, ώστε να μπορεί μετά να κόβεται. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
Στρώνουμε με λαδόκολλα μία λαμαρίνα (ή ένα ταψί). Κόβουμε το μείγμα σε ροδέλες και τις αραδιάζουμε πάνω στη λαμαρίνα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν.
Ψήνουμε τα μπισκότα στον φούρνο για 10 – 12 λεπτά.
Ανάλογα με το πάχος τους, θα βγουν πιο μαλακά ή πιο τραγανά. Οταν κρυώσουν εντελώς, τα φυλάμε σε δοχείο για τρόφιμα που κλείνει αεροστεγώς.
Σερβίρουμε με λίγο άχνη και κανέλα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ Pellumbesha Lumi-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”