Συνταγές
Μπισκότα με πορτοκάλι όλο άρωμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Talida Marin – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία. δωμάτιο
350 γραμμάρια αλεύρι
100 γρ ζάχαρη
100 γρ άχνη ζάχαρη
30 μλ χυμού πορτοκάλι
5 γρ μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
φλούδα πορτοκαλι
λίγο αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το βούτυρο με το ζάχαρη και το ανακατεύουμε με μια σπάτουλα η με το μίξερ ,ρίχνουμε και τα αυγά και ανακατεύουμε, όχι πολύ και συνεχίζουμε με τα άλλα υλικά εκτοσ άπω το άχνη ζάχαρη .
Αφού ολοκληρώσετε την παρασκευή της ζύμης, πρέπει να αφεθεί στον καταψύκτη για περίπου 30 λεπτά, διαφορετικά μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα. Στη συνέχεια τα μπισκότα διαμορφώνονται και περνούν μέσα από ζάχαρη άχνη. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε το αποτέλεσμα των σπασμένων λεμονιών .ψήνετε σε 175 βαθμούς για 15 λεπτά .
βάλτε τα γρήγορα στο φούρνο γιατί πρέπει να παραμείνουν κρύα. Ενώ ψήνετε την πρώτη δόση φρούτων, διατηρήστε την υπόλοιπη ζύμη στο ψυγείο, επίσης για τον ίδιο λόγο .Εγώ της ανακάτεψα με μια ξυλινη σπάτουλα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Talida Marin – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Πολύ ωραία μπισκότα με ωραία υλικά καλοφτιαγμένα με πολύ νοστιμιά
Είναι τα πιο σούπερ μπισκότα. Με ταχίνι, κακάο και πάνω απόλα νηστίσιμα!
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
200 γρ ζάχαρη καστανή
200 γρ ταχινι
200 ml χυμό πορτοκάλι
1 βανίλια
5 κ.σ κακάο
400 γρ περίπου αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση
Χτυπάμε την ζάχαρη με τον χυμό και το ταχίνι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε την βανίλια το κακάο και το αλεύρι και ανακατέυουμε να ομογενοποιηθούν.
Η ζύμη είναι μαλακιά! Βάζουμε στο ψυγείο μισή ωρίτσα και μετά με λαδωμένο χέρια φτιάχνουμε μπαλάκια και τα βάζουμε σε λαδοκολα. Ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 12-13 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και να σφίξουν
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.